Ànec mut del Penedès amb prunes i pinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ton Mata
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès
INGREDIENTS
- 1 ànec mut
- 1 cabeça d'alls
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- 1 fulla de llorer
- farigola
- canyella
- oli o llard
- 1 copa de conyac
- 50 g de pinyons
- 12 prunes
- 1/2 l de brou o aigua
PREPARACIÓ
Talleu l'ànec a octaus, salpebreu-lo i enrossiu-lo en una cassola amb oli.
Després, afegiu-hi la ceba picada, el tomàquet trinxat, l'all picat, el llorer, la farigola i la canyella. Quan estigui ben sofregit, poseu-hi el conyac i deixeu-ho coure fins que s'evapori l'alcohol. A continuació, incorporeu-hi les prunes, el pinyons i una mica de brou calent. Un cop hagi arrencat el bull, deixeu-ho coure 5 minuts més i ja podreu emplatar-ho.
Després, afegiu-hi la ceba picada, el tomàquet trinxat, l'all picat, el llorer, la farigola i la canyella. Quan estigui ben sofregit, poseu-hi el conyac i deixeu-ho coure fins que s'evapori l'alcohol. A continuació, incorporeu-hi les prunes, el pinyons i una mica de brou calent. Un cop hagi arrencat el bull, deixeu-ho coure 5 minuts més i ja podreu emplatar-ho.