Ànec mut del Penedès amb prunes i pinyons

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ton Mata
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès

INGREDIENTS

  • 1 ànec mut
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • 1 fulla de llorer
  • farigola
  • canyella
  • oli o llard
  • 1 copa de conyac
  • 50 g de pinyons
  • 12 prunes
  • 1/2 l de brou o aigua

PREPARACIÓ

Talleu l'ànec a octaus, salpebreu-lo i enrossiu-lo en una cassola amb oli.
Després, afegiu-hi la ceba picada, el tomàquet trinxat, l'all picat, el llorer, la farigola i la canyella. Quan estigui ben sofregit, poseu-hi el conyac i deixeu-ho coure fins que s'evapori l'alcohol. A continuació, incorporeu-hi les prunes, el pinyons i una mica de brou calent. Un cop hagi arrencat el bull, deixeu-ho coure 5 minuts més i ja podreu emplatar-ho.
Anar al contingut