Ànec fregit Shangai
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Maria Kao
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Shangai, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 ànec de 2,5 kg
- 15 g d'anís estrellat
- 3 gots de vi blanc- sal Per a la salsa:
- oli de sèsam
- salsa de soja
- vinagre
- sucre
- gingebre
- ceba tendra
- celiandre
PREPARACIÓ
Poseu l'ànec sencer en una cassola que pugui anar al forn.
Afegiu-hi la sal, l'anís estrellat (que donarà perfum al plat), una mica d'oli i el vi blanc. Rostiu-lo al forn a 250 graus durant 1 hora o 1 hora 10 minuts. Un cop cuit l'ànec, deixeu-lo reposar unes 12 hores. Passat aquest temps, talleu-lo per la meitat i fregiu-lo en una cassola amb oli abundant i ben calent uns 3 o 4 minuts. Reserveu-lo. Per a fer la salsa, barregeu en un bol el vinagre i la salsa de soja a parts iguals, la ceba tendra tallada ben petita, 2 gotes de vinagre de sèsam, el gingebre picat i el celiandre. Finalment, talleu l'ànec a trossos petits (amb ossos i tot) i serviu-lo amb la salsa i amb fideus de soja fregits.
Afegiu-hi la sal, l'anís estrellat (que donarà perfum al plat), una mica d'oli i el vi blanc. Rostiu-lo al forn a 250 graus durant 1 hora o 1 hora 10 minuts. Un cop cuit l'ànec, deixeu-lo reposar unes 12 hores. Passat aquest temps, talleu-lo per la meitat i fregiu-lo en una cassola amb oli abundant i ben calent uns 3 o 4 minuts. Reserveu-lo. Per a fer la salsa, barregeu en un bol el vinagre i la salsa de soja a parts iguals, la ceba tendra tallada ben petita, 2 gotes de vinagre de sèsam, el gingebre picat i el celiandre. Finalment, talleu l'ànec a trossos petits (amb ossos i tot) i serviu-lo amb la salsa i amb fideus de soja fregits.