Ànec amb carxofes i salsa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Boix de Peramola, Peramola (Lleida)
INGREDIENTS
- 2 magrets d'ànec
- 4 carxofes
- sal i oli Per a la salsa d'avellanes:
- 100 g d'avellanes
- 1 got de brou de carn
- 1 got de vi ranci Per a la guarnició:
- 2 peres
- sucre
- aigua
PREPARACIÓ
Comenceu posant a reduir el vi ranci més o menys fins a la meitat. Passats uns 3 o 4 minuts, afegiu-hi el brou de carn i després les avellanes picades.
Quan arrenqui el bull, espereu uns 10 o 12 minuts i llavors passeu-ho per la batedora. Embolcalleu les carxofes (prèviament bullides amb llimona i farina) amb el magret, i munteu les broquetes. Saleu-les i daureu-les amb poc oli, més o menys uns 3 minuts per banda. D'altra banda, talleu la pera bullida com si fos un ventall, poseu-hi sucre pel damunt i cremeu-ho amb un cremador. Serviu les broquetes sobre un fons de salsa d'avellanes i amb la pera com a guarnició.
Quan arrenqui el bull, espereu uns 10 o 12 minuts i llavors passeu-ho per la batedora. Embolcalleu les carxofes (prèviament bullides amb llimona i farina) amb el magret, i munteu les broquetes. Saleu-les i daureu-les amb poc oli, més o menys uns 3 minuts per banda. D'altra banda, talleu la pera bullida com si fos un ventall, poseu-hi sucre pel damunt i cremeu-ho amb un cremador. Serviu les broquetes sobre un fons de salsa d'avellanes i amb la pera com a guarnició.