Amanit de tomàquet cor de bou amb anxoves i escalivada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Miquel Aldana
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tres Macarrons, El Masnou
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta és molt rica en vitamina A d'origen vegetal, provinent del tomàquet, i d'origen animal, provinent de l'anxova.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 tomàquets cor de bou madurs
- 1 pebrot vermell escalivat
- 16 anxoves en oli
- 2 cebes tendres
- 20 crostons de pa (d'una llesca de pa de motlle)
- una mica d'oli d'oliva verge extra
- unes gotes de vinagre
- pebre
- Per a l'olivada:
- 500 g d'olives negres
- un all
- 10 g d'alfàbrega fresca
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol el tomàquet pelat i tallat a dauets, l'anxova picadeta, la ceba tendra tallada a la juliana, el pebrot escalivat tallat a tires, el pebre, el vinagre i l'oli, remeneu-ho tot bé i reserveu-ho.
Per fer l'olivada, poseu a la Thermomix les olives negres sense pinyol, l'all picat i les fulles d'alfàbrega i tritureu-ho.
A continuació, talleu la llesca de pa a dauets, poseu-los en una safata i deixeu-los torrar al forn durant 12 minuts a 160 graus.
I ja per acabar, poseu el tomàquet amanit dins un motllo al centre del plat, premeu-ho bé, desemmotlleu-ho, poseu-hi els dauets de pa i l'olivada al voltant i guarniu el plat amb una mica de ceba tendra i un raig d'oli.
Per fer l'olivada, poseu a la Thermomix les olives negres sense pinyol, l'all picat i les fulles d'alfàbrega i tritureu-ho.
A continuació, talleu la llesca de pa a dauets, poseu-los en una safata i deixeu-los torrar al forn durant 12 minuts a 160 graus.
I ja per acabar, poseu el tomàquet amanit dins un motllo al centre del plat, premeu-ho bé, desemmotlleu-ho, poseu-hi els dauets de pa i l'olivada al voltant i guarniu el plat amb una mica de ceba tendra i un raig d'oli.