Amanida tèbia de cervells de xai amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marcel Cardona
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal Restaurant Cal Fuster, Serrateix
INGREDIENTS
- 1 l de brou de verdures
- 4 cervells de xai
- 100 g de camagrocs secs
- 25 g de pinyons
- 25 g de dauets de pa fregit
- 8 avellanes
- fulla de roure i escarola
- 1 blanc de porro
- 2 cullerades de vinagre balsàmic
- 6 cullerades d'oli d'oliva extra verge
- farina
- ou
- pa ratllat
- sal i pebre
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els cervells en un bol amb aigua i deixeu-los en remull durant 12 hores a la nevera.
Després, poseu els cervells en un cassó, afegiu-hi el brou de verdures fred i una mica de julivert i deixeu que arrenqui el bull. Finalment, retireu els cervells i reserveu-los sobre paper absorbent.
A continuació, salteu en una paella els camagrocs secs que haureu tingut en remull i els pinyons, en una paella amb oli. Salpebreu-ho.
Tot seguit, partiu els cervells ja cuits per la meitat, salpebreu-los, enfarineu-los, passeu-los per ou batut i per pa ratllat i fregiu-los en una paella amb oli abundant. Reserveu-los sobre paper absorbent.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol un bon raig d'oli, sal, pebre, el vinagre balsàmic i les fulles d'enciam. Remeneu-ho bé. I ja per acabar, emplateu l'amanida i els cervells, afegiu-hi els dauets de pa fregits i l'avellana ratllada per sobre.
Després, poseu els cervells en un cassó, afegiu-hi el brou de verdures fred i una mica de julivert i deixeu que arrenqui el bull. Finalment, retireu els cervells i reserveu-los sobre paper absorbent.
A continuació, salteu en una paella els camagrocs secs que haureu tingut en remull i els pinyons, en una paella amb oli. Salpebreu-ho.
Tot seguit, partiu els cervells ja cuits per la meitat, salpebreu-los, enfarineu-los, passeu-los per ou batut i per pa ratllat i fregiu-los en una paella amb oli abundant. Reserveu-los sobre paper absorbent.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol un bon raig d'oli, sal, pebre, el vinagre balsàmic i les fulles d'enciam. Remeneu-ho bé. I ja per acabar, emplateu l'amanida i els cervells, afegiu-hi els dauets de pa fregits i l'avellana ratllada per sobre.