Amanida tèbia de cervells de xai amb bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marcel Cardona
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal Restaurant Cal Fuster, Serrateix

INGREDIENTS

  • 1 l de brou de verdures
  • 4 cervells de xai
  • 100 g de camagrocs secs
  • 25 g de pinyons
  • 25 g de dauets de pa fregit
  • 8 avellanes
  • fulla de roure i escarola
  • 1 blanc de porro
  • 2 cullerades de vinagre balsàmic
  • 6 cullerades d'oli d'oliva extra verge
  • farina
  • ou
  • pa ratllat
  • sal i pebre
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els cervells en un bol amb aigua i deixeu-los en remull durant 12 hores a la nevera.

Després, poseu els cervells en un cassó, afegiu-hi el brou de verdures fred i una mica de julivert i deixeu que arrenqui el bull. Finalment, retireu els cervells i reserveu-los sobre paper absorbent.

A continuació, salteu en una paella els camagrocs secs que haureu tingut en remull i els pinyons, en una paella amb oli. Salpebreu-ho.

Tot seguit, partiu els cervells ja cuits per la meitat, salpebreu-los, enfarineu-los, passeu-los per ou batut i per pa ratllat i fregiu-los en una paella amb oli abundant. Reserveu-los sobre paper absorbent.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol un bon raig d'oli, sal, pebre, el vinagre balsàmic i les fulles d'enciam. Remeneu-ho bé. I ja per acabar, emplateu l'amanida i els cervells, afegiu-hi els dauets de pa fregits i l'avellana ratllada per sobre.
Anar al contingut