Amanida tèbia de calçots, carxofes, mongetes i moixama

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi de Meià
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Monvínic

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 escarola
  • 16 calçots
  • 4 carxofes
  • 240 g de mongetes del ganxet cuites
  • 80 g de moixama
  • vinagre de garnatxa
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • orenga fresca

PREPARACIÓ

Per començar, coeu els calçots al forn durant 15 minuts a 200 graus.

Mentrestant, peleu les carxofes, ben netes, sense les fulles dures i deixeu-les coure durant 8 minuts en una olla amb aigua i sal bullint. Un cop bullides, coleu les carxofes, talleu-les en 4 trossos i barregeu-les en un bol amb les mongetes cuites i l'orenga. Seguidament, amaniu-ho tot amb oli i vinagre i reserveu-ho.

A continuació, netegeu l'escarola i reserveu-la. Després, talleu la moixama a làmines i reserveu-la també. Tot seguit, peleu els calçots i reserveu-los per l'emplatat.

Finalment, feu una vinagreta amb l'oli i el vinagre de garnatxa.

I ja per acabar, poseu els calçots al centre del plat, cobriu-los amb la barreja de mongetes i carxofes, guarniu-ho amb l'escarola i la moixama i amaniu-ho tot amb la vinagreta.
Anar al contingut