Amanida tèbia de calçots, carxofes, mongetes i moixama
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi de Meià
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Monvínic
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 escarola
- 16 calçots
- 4 carxofes
- 240 g de mongetes del ganxet cuites
- 80 g de moixama
- vinagre de garnatxa
- oli d'oliva verge extra
- sal
- orenga fresca
PREPARACIÓ
Per començar, coeu els calçots al forn durant 15 minuts a 200 graus.
Mentrestant, peleu les carxofes, ben netes, sense les fulles dures i deixeu-les coure durant 8 minuts en una olla amb aigua i sal bullint. Un cop bullides, coleu les carxofes, talleu-les en 4 trossos i barregeu-les en un bol amb les mongetes cuites i l'orenga. Seguidament, amaniu-ho tot amb oli i vinagre i reserveu-ho.
A continuació, netegeu l'escarola i reserveu-la. Després, talleu la moixama a làmines i reserveu-la també. Tot seguit, peleu els calçots i reserveu-los per l'emplatat.
Finalment, feu una vinagreta amb l'oli i el vinagre de garnatxa.
I ja per acabar, poseu els calçots al centre del plat, cobriu-los amb la barreja de mongetes i carxofes, guarniu-ho amb l'escarola i la moixama i amaniu-ho tot amb la vinagreta.
Mentrestant, peleu les carxofes, ben netes, sense les fulles dures i deixeu-les coure durant 8 minuts en una olla amb aigua i sal bullint. Un cop bullides, coleu les carxofes, talleu-les en 4 trossos i barregeu-les en un bol amb les mongetes cuites i l'orenga. Seguidament, amaniu-ho tot amb oli i vinagre i reserveu-ho.
A continuació, netegeu l'escarola i reserveu-la. Després, talleu la moixama a làmines i reserveu-la també. Tot seguit, peleu els calçots i reserveu-los per l'emplatat.
Finalment, feu una vinagreta amb l'oli i el vinagre de garnatxa.
I ja per acabar, poseu els calçots al centre del plat, cobriu-los amb la barreja de mongetes i carxofes, guarniu-ho amb l'escarola i la moixama i amaniu-ho tot amb la vinagreta.