Amanida tèbia d'ànec

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Albert Formentí
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Alàs, Alas i Cerc

INGREDIENTS

  • amanides variades
  • 12 cirerols
  • 1 taronja
  • 100 g de pernil d'ànec
  • 1 magret d'ànec
  • 1 tall de fetge gras
  • 2 fulls de pasta fil·lo
  • 1 poma
  • 1 cullerada de pinyons
  • 100 g de fruita de la passió
  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena
  • 1 tasseta d'oli d'oliva suau
  • -sal i pebre

PREPARACIÓ

Per fer la compota de poma, en una paella ben calenta amb una mica d'oli sofregiu la poma tallada a daus amb els pinyons i una mica de sal i pebre. Quan estigui ben cuita, tritureu-la amb el túrmix i reserveu-la.

A continuació, en una paella sense oli, salteu el fetge gras ja salpebrat.

Tot seguit, unteu la pasta fil•lo amb mantega, poseu-hi la compota de poma i el fetge gras a sobre, i feu-ne un farcellet. Després, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn durant uns 4 minuts a 180 graus.

Mentrestant, en una paella sense oli, salteu el magret d'ànec salpebrat. Quan estigui daurat, talleu-lo a làmines i reserveu-lo.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol la polpa de la fruita de la passió, l'oli, el vinagre i la sal i remeneu-ho tot amb el batedor.

I ja per acabar, emplateu l'enciam, poseu-hi per sobre els cirerols i el farcellet, i pel voltant, poseu-hi la taronja tallada a trossos, el pernil d'ànec i el magret.

Finalment, amaniu-ho tot amb la vinagreta.
Anar al contingut