Amanida tèbia d'ànec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Formentí
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Alàs, Alas i Cerc
INGREDIENTS
- amanides variades
- 12 cirerols
- 1 taronja
- 100 g de pernil d'ànec
- 1 magret d'ànec
- 1 tall de fetge gras
- 2 fulls de pasta fil·lo
- 1 poma
- 1 cullerada de pinyons
- 100 g de fruita de la passió
- 1 cullerada de vinagre de Mòdena
- 1 tasseta d'oli d'oliva suau
- -sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer la compota de poma, en una paella ben calenta amb una mica d'oli sofregiu la poma tallada a daus amb els pinyons i una mica de sal i pebre. Quan estigui ben cuita, tritureu-la amb el túrmix i reserveu-la.
A continuació, en una paella sense oli, salteu el fetge gras ja salpebrat.
Tot seguit, unteu la pasta fillo amb mantega, poseu-hi la compota de poma i el fetge gras a sobre, i feu-ne un farcellet. Després, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn durant uns 4 minuts a 180 graus.
Mentrestant, en una paella sense oli, salteu el magret d'ànec salpebrat. Quan estigui daurat, talleu-lo a làmines i reserveu-lo.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol la polpa de la fruita de la passió, l'oli, el vinagre i la sal i remeneu-ho tot amb el batedor.
I ja per acabar, emplateu l'enciam, poseu-hi per sobre els cirerols i el farcellet, i pel voltant, poseu-hi la taronja tallada a trossos, el pernil d'ànec i el magret.
Finalment, amaniu-ho tot amb la vinagreta.
A continuació, en una paella sense oli, salteu el fetge gras ja salpebrat.
Tot seguit, unteu la pasta fillo amb mantega, poseu-hi la compota de poma i el fetge gras a sobre, i feu-ne un farcellet. Després, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn durant uns 4 minuts a 180 graus.
Mentrestant, en una paella sense oli, salteu el magret d'ànec salpebrat. Quan estigui daurat, talleu-lo a làmines i reserveu-lo.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol la polpa de la fruita de la passió, l'oli, el vinagre i la sal i remeneu-ho tot amb el batedor.
I ja per acabar, emplateu l'enciam, poseu-hi per sobre els cirerols i el farcellet, i pel voltant, poseu-hi la taronja tallada a trossos, el pernil d'ànec i el magret.
Finalment, amaniu-ho tot amb la vinagreta.