Amanida de tonyina amb escabetx de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Motel Empordà
INGREDIENTS
- 400 g de tonyina
- 1 got de vinagre de vi
- 1 got d'oli d'oliva
- 1 got de vi blanc
- 100 g de pebre negre
- 3 claus d'espècia
- farigola
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 6 grans d'all amb pell
- 3 fulles de llorer
- 1 enciam
- 1 lollo rosa
- 1 xicoira
- 1 gotet de vinagreta
- 8 cirerols
PREPARACIÓ
Poseu el vi, l'oli i el vinagre en una cassola.
Deixeu que arrenqui el bull, i tot seguit, afegiu-hi el llorer, la farigola, uns quants claus, el pebre en gra, la sal, els alls desgranats, les cebetes i les pastanagues. Un cop torni a arrencar el bull, abaixeu el foc i coeu-ho mitja hora més. A continuació, tireu-hi la tonyina tallada a trossos. Quan comenci a bullir, retireu la cassola del foc perquè es refredi a temperatura ambient. Col.loqueu l'escabetx en un bol i poseu-lo a macerar a la nevera durant 24 hores. Per preparar l'amanida de tonyina, talleu l'enciam, la xicoira i el lollo rosa , i poseu-los en un bol. Agafeu l'escabetx (després de 24 hores a la nevera) i afegiu-ne el suc al bol de verdures. Remeneu-ho bé i serviu-ho en un plat. Decoreu-ho amb cirerols.
Deixeu que arrenqui el bull, i tot seguit, afegiu-hi el llorer, la farigola, uns quants claus, el pebre en gra, la sal, els alls desgranats, les cebetes i les pastanagues. Un cop torni a arrencar el bull, abaixeu el foc i coeu-ho mitja hora més. A continuació, tireu-hi la tonyina tallada a trossos. Quan comenci a bullir, retireu la cassola del foc perquè es refredi a temperatura ambient. Col.loqueu l'escabetx en un bol i poseu-lo a macerar a la nevera durant 24 hores. Per preparar l'amanida de tonyina, talleu l'enciam, la xicoira i el lollo rosa , i poseu-los en un bol. Agafeu l'escabetx (després de 24 hores a la nevera) i afegiu-ne el suc al bol de verdures. Remeneu-ho bé i serviu-ho en un plat. Decoreu-ho amb cirerols.