Amanida de salmó

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pau Pérez
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Wall 57, Valldoreix
  • Informació nutricional
    -Obre

    El salmó està agrupat dins els peixos blaus, dels que se n'aconsella prendre 2 cops a la setmanaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 filet de salmó d'Alaska 400g
  • 1 kg sal
  • 1 kg sucre
  • 1 manat d'anet
  • 1 llauna d'espàrrecs blancs
  • 8 cogombrets en vinagre
  • 4 olives de Kalamata
  • Per a la ceba marinada amb fruits vermells:
  • 1 ceba tendra (en anells)
  • 1 c/s de vinagre chardonnay
  • 1 safata de fruits vermells
  • almívar (50 g d'aigua/50 g sucre)
  • Per a la salsa de iogurt:
  • 100 g de iogurt grec
  • 10 g de llet
  • suc d'1 llimona
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per fer el marinat de salmó, piqueu l'anet (reserveu-ne un brot per al servei) i barregeu-lo en un bol amb tota la sal i tot el sucre. Seguidament, cobriu una safata amb una capa de la barreja del marinat, poseu-hi el salmó al damunt, cobriu-lo, també, amb una altra capa de barreja, tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho marinar a la nevera durant 16 hores. Passat aquest temps, traieu el salmó de la nevera, netegeu-lo amb un drap humit i reserveu-lo, un altre cop, a la nevera.

Per fer la ceba marinada amb fruits vermells, feu un almívar en un cassó al foc amb tant per tant d'aigua i sucre, i porteu-lo a ebullició. Un cop tingueu el sucre dissolt, poseu l'almívar en un bol a la nevera, fins que es refredi. Quan l'almívar estigui fred, barregeu-lo en el got del batedor amb els fruits vermells i tritureu-ho. Després, passeu-ho pel colador xinès, afegiu-hi el vinagre Chardonnay i la ceba tallada en anells i deixeu-ho marinar durant 1 hora.

Per fer la salsa de iogurt, aboqueu el iogurt en un bol, afegiu-hi la llet i el suc de llimona, bateu-ho tot amb l'ajuda d'unes varetes manuals, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho a la nevera, fins que sigui fred.

A continuació, talleu els espàrrecs al biaix; els cogombrets, a la brunesa; les olives, a quarts, i agafeu el salmó i talleu-lo a filets molt fins, d'uns 100 g aproximadament.

Finalment, recupereu la ceba marinada, escorreu-la i traieu la salsa de iogurt de la nevera.

I ja per acabar, poseu la salsa de iogurt al centre del plat, disposeu-hi a sobre els espàrrecs i els cogombrets tallats, cobriu-ho amb els filets de salmó i acabeu de guarnir el plat amb els anells de ceba marinada, les olives, uns brots d'anet i un raig d'oli verge.
Anar al contingut