Amanida de salmó marinat, carbassó i formatge cremós
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: M. Dolors Gallego
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Marejol
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per marinar el salmó:
- 300 g salmó fresc
- 500 g de sal
- 500 g sucre
- 50 g anet
- 4 branques de romaní
- sal
- pebre blanc
- Altres:
- oli de pistatxo
- vinagre
- oli d'oliva
- sal
- 2 carbassons
- 1 terrina de formatge cremós
- mesclum d'enciams
- Per a la galeta ( en surten unes 15):
- 40 g rovells d'ou
- 160 g de mantega
- 210 g de farina
- pebre
- un polsim de sal
PREPARACIÓ
Per començar, traieu les espines del salmó fresc, salpebreu-lo, afegiu-hi l'anet i el romaní, enterreu-lo en un bol amb la sal i el sucre prèviament barrejades i deixeu-lo marinar durant un dia a la nevera, tapat amb paper film. L'endemà, retireu-lo del bol, traieu-li l'excés de sucre i sal, talleu-lo a daus i reserveu-lo.
Per fer les galetes, barregeu en un bol la farina, el pebre, la sal, els rovells d'ou i la mantega, i amasseu-ho amb les mans i l'espàtula fins a obtenir una massa homogènia. Després, deixeu reposar la massa dues hores a la nevera tapada amb paper film. A continuació, estireu la massa amb un rodet, amb un tallador de pastes feu-ne cercles, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant 10 minuts.
Tot seguit, talleu els carbassons a daus, amb la pell i salteu-los en una paella amb oli d'oliva, sal i pebre.
Finalment, prepareu una vinagreta amb oli, vinagre i sal
I ja per acabar, poseu una galeta de base en un motllo rodó, poseu-hi a sobre el salmó a daus, el formatge cremós i el carbassó, desemmotlleu-ho, afegiu-hi una mica de mesclum d'enciams, amaniu-ho amb la vinagreta i guarniu-ho amb un cirerol i una mica d'oli de pistatxo.
Per fer les galetes, barregeu en un bol la farina, el pebre, la sal, els rovells d'ou i la mantega, i amasseu-ho amb les mans i l'espàtula fins a obtenir una massa homogènia. Després, deixeu reposar la massa dues hores a la nevera tapada amb paper film. A continuació, estireu la massa amb un rodet, amb un tallador de pastes feu-ne cercles, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant 10 minuts.
Tot seguit, talleu els carbassons a daus, amb la pell i salteu-los en una paella amb oli d'oliva, sal i pebre.
Finalment, prepareu una vinagreta amb oli, vinagre i sal
I ja per acabar, poseu una galeta de base en un motllo rodó, poseu-hi a sobre el salmó a daus, el formatge cremós i el carbassó, desemmotlleu-ho, afegiu-hi una mica de mesclum d'enciams, amaniu-ho amb la vinagreta i guarniu-ho amb un cirerol i una mica d'oli de pistatxo.