Amanida de salmó amb espàrrecs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Torras
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor
INGREDIENTS
- 12 puntes d'espàrrec
- 200 g de salmó
- 20 g d'escalunya
- 20 g de mostassa en gra
- julivert
- cogombres en vinagre
- 1 copa de xerès
- créixens
- rúcula
- succedani de caviar
- 2 llimones
- sal
- Per a la vinagreta:
- 2 parts d'oli oliva verge
- 3 parts de vinagre de vi
- pebrot vermell
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu els espàrrecs en un cassó amb aigua i sal.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol el pebrot, l'oli, el vinagre i la sal. Tritureu-ho fins que quedi ben fi.
A continuació, poseu en un bol el salmó picat, el cogombre picat, l'escalunya picada que prèviament haureu rentat, la mostassa en gra, el pebre, la sal i el julivert picat. Remeneu-ho. Afegiu-hi l'oli i el xerès.
I ja per acabar, agafeu un motllo cilíndric i disposeu els espàrrecs tot folrant el motllo per dins i col·loqueu-hi al centre el salmó. Després, salseu-ho amb la vinagreta i desemmotlleu-ho. Podeu acompanyar el plat d'una amanida.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol el pebrot, l'oli, el vinagre i la sal. Tritureu-ho fins que quedi ben fi.
A continuació, poseu en un bol el salmó picat, el cogombre picat, l'escalunya picada que prèviament haureu rentat, la mostassa en gra, el pebre, la sal i el julivert picat. Remeneu-ho. Afegiu-hi l'oli i el xerès.
I ja per acabar, agafeu un motllo cilíndric i disposeu els espàrrecs tot folrant el motllo per dins i col·loqueu-hi al centre el salmó. Després, salseu-ho amb la vinagreta i desemmotlleu-ho. Podeu acompanyar el plat d'una amanida.