Amanida de rovellons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Planagumà
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les cols
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les propietats nutricionals dels rovellons son similars a la resta de bolets i semblants a les verdures. Podem destacar el seu contingut en vitamina B5.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de rovellons (poden ser de pot, en oli)
  • 100 g de tortell d'Olot
  • 4 dl d'oli d'oliva
  • 1 rovell d'ou
  • 1 raig de vinagre de cabernet
  • 1 enciam escarxofet
  • 1 escarola blanca
  • pebre en gra
  • sal gruixuda

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli abundant sofregiu els rovellons durant un parell de minuts a foc fort.
Seguidament, abaixeu el foc, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho confitar a foc molt suau.

Mentrestant, talleu una llesca de tortell d'Olot a dauets, poseu-la en una safata i deixeu-la torrar al forn durant 10 minuts a 140 graus.

A continuació, poseu en un bol l'oli de confitar els bolets, el rovell, el vinagre, la sal i el pebre i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi una salsa ben fina.

I ja per acabar, poseu una mica de salsa al centre del plat, poseu-hi els rovellons a sobre, cobriu-los amb l'enciam i l'escarola, amaniu-ho amb una mica d'oli, sal i pebre i guarniu el plat amb els dauets de tortell d'Olot.
Anar al contingut