Amanida de rogers amb l'oli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Subirós
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Almadraba Park Hotel, Roses
INGREDIENTS
- 600 g de rogers
- 200 g de tomàquets d'amanir
- 1 cogombre petit
- 1 ceba
- 40 g d'olives de Kalamata
- 40 g de tàrtar d'algues
- fulles d'enciam vermell
- herba dels canonges
- fulles d'escarola fina
- 1 gotet d'oli d'oliva
- vinagre de Xerès
- 1 gra d'all
- sal negre
- pebre de Sichuan
- farigola
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó el gra d'all, la farigola, les espines i les tripes dels rogers, cobriu-ho tot amb oli i deixeu-ho confitar a foc suau durant un parell d'hores. Després, passeu-ho pel colador xinès i reserveu-ho.
A continuació, poseu en un bol la ceba picada, amaniu-la amb el vinagre de Xerès i deixeu-ho macerar.Tot seguit, poseu en un bol l'enciam, els canonges i l'escarola i amaniu-ho amb l'oli de rogers, la sal i el pebre de Sichuan.
Finalment, saleu els filets de roger, amaniu-los amb oli i deixeu-los coure a la brasa durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu l'amanida, poseu-hi el tomàquet tallat a daus, la ceba macerada, les olives, el cogombre tallat a daus i el tàrtar d'algues a sobre i poseu-hi els filets de roger al costat.
A continuació, poseu en un bol la ceba picada, amaniu-la amb el vinagre de Xerès i deixeu-ho macerar.Tot seguit, poseu en un bol l'enciam, els canonges i l'escarola i amaniu-ho amb l'oli de rogers, la sal i el pebre de Sichuan.
Finalment, saleu els filets de roger, amaniu-los amb oli i deixeu-los coure a la brasa durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu l'amanida, poseu-hi el tomàquet tallat a daus, la ceba macerada, les olives, el cogombre tallat a daus i el tàrtar d'algues a sobre i poseu-hi els filets de roger al costat.