Amanida de pernil d'ànec amb rúcola

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Paula Casanovas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les petxines, Lloret de Mar

INGREDIENTS

  • fulles de rúcola
  • 2 cebes tendres
  • 2 tomàquets
  • 32 talls de pernil d'ànec
  • parmesà
  • 2 peres
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 cullerada de sucre morè
  • barreja de 5 pebres mòlts
  • 8 torrades de pa de cereals
  • 8 cullerades de formatge manxego ratllat
  • oli d'oliva verge per a la vinagreta:
  • 12 avellanes
  • 8 ametlles
  • 8 nous
  • 1 cullerada de pinyons
  • 1 cullerada de panses
  • 1 tassa d'oli de gira-sol
  • vinagre de Mòdena
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, peleu i talleu les peres en trossos grossos.
Arrebosseu-los en sucre morè i deixeu-los caramel·litzar en una paella ben calenta, amb la mantega i les espècies. Per fer la vinagreta, confiteu els fruits secs en un cassó amb oli, sal i pebre. És important que la temperatura de l'oli no superi els 70 graus. Quan s'hagi refredat, incorporeu-hi el vinagre de Mòdena. A continuació, poseu el formatge ratllat sobre les llesques de pa torrat i gratineu-ho al forn. I ja per acabar, emplateu les torrades. Poseu-hi a sobre la rúcola, la pera caramel·litzada, unes làmines de formatge, el pernil d'ànec, el tomàquet pelat, sense llavors i picat i la ceba tendra picada. Després, decoreu-ho amb sèsam i julivert picat.
Anar al contingut