• Inici
  • Receptes
  • Amanida de navalles i xiitake amb escabetx de cervesa

Amanida de navalles i xiitake amb escabetx de cervesa

Puntuació:

2,59 / 5

Categoria:
primers, segons
Aliment principal:
verdures i hortalisses
Dificultat:
alta
Temps d’elaboració:

Puntua (190 vots)

Tags:

  • verdures,
  • navalles

Canals:

Ingredients

  • Per a 4 persones:
  • 8 navalles
  • 500 g de xiitake de botó
  • 25 g de gingebre
  • 1/2 carbassó
  • 100 g de mongetes del cuc
  • 2 cebes vigatanes
  • 2 patates
  • 100 ml d’oli d’oliva
  • 100 ml de cervesa d’espelta
  • 15 ml de salsa de soja
  • 10 ml de vinagre de poma
  • 4 branques de cibulet
  • sal en escates
  • sal

Elaboració

Per començar, purgueu les navalles en un bol amb aigua i sal.

Mentrestant, peleu i talleu el gingebre a daus i en una paella amb oli deixeu-lo confitar a foc baix 2 minuts.

Seguidament, bulliu les patates amb pell, amb aigua freda i sal. Quan estiguin cuites, refredeu les navalles i les patates a la nevera.

Encara a foc baix, introduïu en l’oli amb gingebre els xiitake nets, la cervesa i el vinagre de poma i deixeu-ho reduir fins a la meitat. Després, afegiu-hi la salsa de soja, deixeu-ho coure tres minuts més i reserveu-ho.

A continuació, talleu les verdures; el carbassó sense pelar, a daus, i les mongetes, a talls petits, aparteu la paella dels xiitakes del foc i afegiu-hi en cru el carbassó i les mongetes.

Tot seguit, traieu de la nevera les patates, peleu-les, talleu-les a rodelles, talleu la ceba a juliana i reserveu-ho.

Finalment, traieu de la nevera les navalles, obriu-les en una paella amb una mica d’oli, traieu-los la clova i reserveu-les.

I ja per acabar, poseu les patates a la base del plat, afegiu-hi al damunt les navalles, napeu-ho amb l’escabetx de shitakes, al cim, poseu-hi una ceba tallada a juliana, en cru, i una mica de cibulet picat i afegiu-hi una mica d’escates de sal.

Si us ho heu d’endur en carmanyola, manteniu la mateixa disposició que la del plat.

Fotos de la recepta (4)

Valoració nutricional

sticsa

Els mol·luscs com les navalles són una bona font de ferro, ideals per a millorar l’anèmia ferropènica.

El restaurant

Can Major

Cuiner: Anna Tengo

C/ Major, 27. Montmeló.

93 568 02 80

La música

La cançó: All the lovers

Intèrpret: Kylie Minogue

Comentaris (3)

  • 06/09/2012 11:55:30 Marca com a ofensiu

    Pere, la carmanyola crec que és de la marca VALIRA, jo la faig servir i em va molt bé. És una marca catalana i també fan cassoles i paelles fabricades aquí. Salut.

  • 06/09/2012 10:41:46 Marca com a ofensiu

    Fa molt bona pinta, us ho agraeixo. He trobat la cassola que feu servir amb mànecs grocs pero he descobert que està fabricada a la Xina!!! No es pot trobar cap marca que sigui catalana i fabricada a Catalunya? On puc trobar la carmanyola hermètica que feu servir? Moltes gràcies a tots i bon profit!

  • 05/09/2012 15:38:24 Marca com a ofensiu

    ¿Qui no recorda la sèrie de televisió australiana "Veïns" (Neighbours) amb una joveneta Kylie Minogue fent un paper d'adolescent? Qui havia d'imaginar que dues dècades després Kylie seria una de les celebritats mundials en el món de la música amb un exèrcit de fans que la idolatren com si fos una reina. Aquesta setmana escoltarem una selecció dels seus èxits.

Recepta de:
Receptes publicades:
3803
Vots rebuts:
962918
Comentaris rebuts:
1203
Seguidors:
199