Amanida de mongetes amb sardina marinada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mirko Carturan
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Mirko Carturan, Caldes de Montbui
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per coure les mongetes:
- 400 g de mongetes del ganxet o del carai
- aigua mineral amb gas (opcional)
- Per les sardines marinades:
- 8 lloms de sardina fresca
- 100 g de vinagre de xerès
- 300 g d'oli d'oliva
- sal
- aigua
- Per acompanyar:
- escarola
- 4 raves petits
- brots de ceba (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu a bullir les mongetes en una olla amb aigua freda, remullades des de la nit anterior, a foc molt baix durant 30 minuts. Si cal, espanteu-les (talleu l'ebullició) amb aigua amb gas. Depèn de si a mitja cocció encara tenen la pell enganxada. Quan estiguin cuites, escorreu-les i reserveu-les.
A continuació, marineu les sardines en un bol amb aigua, sal i vinagre durant 30, 45 minuts. Després, escorreu-les amb un colador, assequeu-les amb paper absorbent, poseu-les en una safata i deixeu-les reposar durant unes 3 hores cobertes amb oli d'oliva.
Mentrestant, reserveu unes quantes mongetes senceres i aixafeu la resta amb una forquilla, com si fos un trinxat. Tot seguit, piqueu les sardines amb un ganivet i barregeu-les amb les mongetes aixafades.
Finalment, talleu el rave, sense pelar, a làmines, poseu-lo en un bol juntament amb l'escarola, els brots de ceba i les mongetes restants i amaniu-ho tot amb l'oli de les sardines.
I ja per acabar, munteu al plat el puré de mongetes amb l'ajuda d'un aro metàllic, desemmotlleu-ho i acompanyeu-ho l'amanida d'escarola i mongetes.
A continuació, marineu les sardines en un bol amb aigua, sal i vinagre durant 30, 45 minuts. Després, escorreu-les amb un colador, assequeu-les amb paper absorbent, poseu-les en una safata i deixeu-les reposar durant unes 3 hores cobertes amb oli d'oliva.
Mentrestant, reserveu unes quantes mongetes senceres i aixafeu la resta amb una forquilla, com si fos un trinxat. Tot seguit, piqueu les sardines amb un ganivet i barregeu-les amb les mongetes aixafades.
Finalment, talleu el rave, sense pelar, a làmines, poseu-lo en un bol juntament amb l'escarola, els brots de ceba i les mongetes restants i amaniu-ho tot amb l'oli de les sardines.
I ja per acabar, munteu al plat el puré de mongetes amb l'ajuda d'un aro metàllic, desemmotlleu-ho i acompanyeu-ho l'amanida d'escarola i mongetes.