Amanida de llenties amb mango i vinagreta de ceba confitada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Olga Piera
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les llenties són un llegum ric en ferro vegetal i, per poder-lo aprofitar, s'ha de prendre amb un aliment ric en vitamina C (taronja, tomàquet, kiwis, maduixes…)Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 700 g de llenties caviar cuites
  • 3 tomàquets (vermells i carnosos)
  • 1 mango gros
  • 250 g de maduixots del Maresme
  • 150 g d'encenalls de Jabugo
  • 6 prunes seques
  • Per a la vinagreta:
  • 2 cebes Figueres
  • 150 g de pinyons crus
  • 150 g d'anacards crus
  • 1 c/s de mel
  • vinagre Mòdena
  • oli oliva
  • sal i pebre.

PREPARACIÓ

Per començar, tallem el mango a daus petits i el posem en un bol amb vinagre de Mòdena per macerar 2 hores. (Reservem uns daus sense macerar)

Per fer la ceba confitada, pelem i tallem les cebes. En una cassola amb oli les confitem 1 hora i ¿.

Mentrestant, posem a escalfar aigua. Escaldem els tomàquets en l'aigua que hem escalfat. Els hi traiem la pell i els tallem a daus (quan ja no cremin massa). Tallem les prunes, escorrem el mango i reservem el vinagre de la maceració.

Barregem en un bol les llenties, el mango macerat, els daus de tomàquet i unes prunes seques i ho reservem.

Per fer la vinagreta, barregem, en un bol, una mica d'oli, la ceba confitada refredada a temperatura ambient, la mel, sal, pebre i el vinagre que ens ha quedat després de macerar el mango i ho reservem.

En una paella amb oli, fregim els pinyons i els anacards. Tallem els maduixots en làmines fines i les reservem.

Per acabar i emplatar, fem un llit de maduixots al fons del plat. A sobre, hi posem la barreja de les llenties. Al damunt, els encenalls de jabugo i els pinyons i anacards torrats. Al moment de menjar hi afegirem la vinagreta.
Anar al contingut