Amanida de llamàntol amb mandarina i puré de moniato
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Rué
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El toc de Gràcia, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 cues de llamàntol
- 8 grills de mandarina
- 2 moniatos mitjans
- 200 g d'herba dels canonges
- 50 g de germinats de ceba
- sal i pebre
- sal marina
- oli verge extra
- vinagre balsàmic
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els moniatos en un cassó amb aigua freda.
Quan l'aigua arrenqui el bull, deixeu-los coure durant 10 minuts. Després, deixeu-los refredar una mica, peleu-los, talleu-los a daus i poseu-los a la Themomix juntament amb l'aigua de bullir-los, la sal, el pebre i un raig d'oli i tritureu-ho fins que quedi un puré ben fi.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues de llamàntol salpebrades.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli d'oliva i una mica de vinagre balsàmic i remeneu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu les cues de llàmantol al centre del plat, poseu-hi el puré a un costat, els grills de mandarina tallats per la meitat a l'altre, cobriu-los amb els germinats de ceba i els canonges i amaniu-los amb la vinagreta. Finalment, podeu guarnir el plat amb una mica de sal marina i un raig d'oli d'oliva.
Quan l'aigua arrenqui el bull, deixeu-los coure durant 10 minuts. Després, deixeu-los refredar una mica, peleu-los, talleu-los a daus i poseu-los a la Themomix juntament amb l'aigua de bullir-los, la sal, el pebre i un raig d'oli i tritureu-ho fins que quedi un puré ben fi.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues de llamàntol salpebrades.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli d'oliva i una mica de vinagre balsàmic i remeneu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu les cues de llàmantol al centre del plat, poseu-hi el puré a un costat, els grills de mandarina tallats per la meitat a l'altre, cobriu-los amb els germinats de ceba i els canonges i amaniu-los amb la vinagreta. Finalment, podeu guarnir el plat amb una mica de sal marina i un raig d'oli d'oliva.