Amanida de llagostins, ceps i formatge de cabra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Dani Nieto
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Marítim, Tossa de Mar
INGREDIENTS
- 1 enciam
- 1 xicoira
- 1 enciam vermell
- 20 llagostins
- 4 tomàquets d'amanir
- 200 g de ceps
- 200 g de formatge de cabra
- 2 pastanagues
- 2 cebes tendres
- 1 cullerada d'olivada
- sal en escames
- sal
- Per a la vinagreta:
- 1 culleradeta de mostassa antiga
- 1 culleradeta de vinagre
- 1 cullerada d'oli
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els llagostins durant uns segons.
Després, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, traieu-ne els caps, peleu les cues i reserveu-les.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els tomàquets durant uns segons. Seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, talleu-los a tires i reserveu-los.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol la mostassa, l'oli i el vinagre i remeneu-ho bé amb el batedor.
Tot seguit, poseu l'enciam, la xicoira i l'enciam vermell, tot tallat a trossos, en un bol i amaniu-lo bé amb la vinagreta.
I ja per acabar, emplateu l'enciam, poseu-hi a sobre les tires de tomàquet, les cues de llagostí, els ceps tallats a trossos, el formatge tallat a daus, la pastanaga ratllada i la ceba tendra i guarniu el plat amb una mica d'olivada i sal en escames.
Després, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, traieu-ne els caps, peleu les cues i reserveu-les.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els tomàquets durant uns segons. Seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, talleu-los a tires i reserveu-los.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol la mostassa, l'oli i el vinagre i remeneu-ho bé amb el batedor.
Tot seguit, poseu l'enciam, la xicoira i l'enciam vermell, tot tallat a trossos, en un bol i amaniu-lo bé amb la vinagreta.
I ja per acabar, emplateu l'enciam, poseu-hi a sobre les tires de tomàquet, les cues de llagostí, els ceps tallats a trossos, el formatge tallat a daus, la pastanaga ratllada i la ceba tendra i guarniu el plat amb una mica d'olivada i sal en escames.