Amanida de formatge amb fruita de tardor i carquinyolis

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gonzalo Ferreruela
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Ferreruela

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • enciams variats
  • formatge tou de vaca
  • 100 g de codonyat
  • 4 figues
  • 16 nous
  • 1/4 de magrana
  • 4 carquinyolis
  • 100 g d'oli d'oliva
  • 30 g de vinagre
  • 40 g de xerès dolç
  • 30 g de sucre
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, desgraneu la magrana: talleu-la per la meitat i, amb l'ajut d'una mà de morter, piqueu cada meitat, per la part de la pell, a fi que vagin caient els grans.

Seguidament, talleu a daus el codonyat, piqueu els carquinyolis amb un ganivet, talleu el formatge a llesques i esmicoleu les nous amb les mans.

Per fer la vinagreta, poseu l'oli, el vinagre, el sucre i el xerès dolç en un pot de vidre, tipus conserva, i tapeu-lo i agiteu-lo per tal d'emulsionar-ho com si fos un còctel.

A continuació, amaniu els enciams amb la vinagreta i afegiu-hi una mica de sal.

Finalment, talleu les figues a quarts, ensucreu-les i caramel•litzeu-les amb un bufador.

I ja per acabar, emplateu els enciams i poseu-hi per sobre el formatge, les figues, la magrana, les nous, el codonyat i els carquinyolis.
Anar al contingut