Amanida de favetes i formatge de cabra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: José F. González
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Nou Ramonet, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 enciam vermell (o "lollo rosso")
- 500 g de favetes
- 300 g d'oli d'oliva
- 100 g de vinagre de Mòdena
- cebollí
- 12 llesques de pa torrat
- 50 g de bleda vermella
- pebre mòlt (barreja de 5 pebres)
- 4 talls de formatge de cabra
PREPARACIÓ
Per començar, estofeu les favetes en una paella amb oli procurant que l'oli no agafi massa temperatura per tal que no s'arribin a fregir.
Mentrestant, poseu un tall de formatge a sobre de cada llesca de pa torrat. Disposeu les llesques en una safata de forn i gratineu-les durant 3 o 4 minuts.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol una mica d'oli d'estofar les favetes, el vinagre i una mica de cibulet picat. Remeneu-ho bé.
I ja per acabar, amaniu les favetes amb la vinagreta i col·loqueu-les al centre del plat. Al voltant del plat, disposeu-hi les fulles de lollo rosa. Finalment, poseu les llesques amb formatge una sobre l'altre al capdemunt del plat i cobriu-ho tot amb la vinagreta i la barreja dels 5 pebres.
Mentrestant, poseu un tall de formatge a sobre de cada llesca de pa torrat. Disposeu les llesques en una safata de forn i gratineu-les durant 3 o 4 minuts.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol una mica d'oli d'estofar les favetes, el vinagre i una mica de cibulet picat. Remeneu-ho bé.
I ja per acabar, amaniu les favetes amb la vinagreta i col·loqueu-les al centre del plat. Al voltant del plat, disposeu-hi les fulles de lollo rosa. Finalment, poseu les llesques amb formatge una sobre l'altre al capdemunt del plat i cobriu-ho tot amb la vinagreta i la barreja dels 5 pebres.