Amanida de carxofes amb guatlles a la vinagreta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sílvia Llinàs
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'Orquestra, Argentona
INGREDIENTS
- 8 carxofes
- 8 guatlles
- 1 llimona
- 2 cullerades de farina
- 3 cebes
- 1 got d'oli
- /2 got de vinagre de Xerès
- sal i pebre
- Per a la vinagreta:
- 3 parts d'oli d'oliva
- 1 de vinagre balsàmic
- sal i pebre
- escarola, enciam vermell, fulla de roure
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les carxofes i amaniu-les amb el suc d'una llimona.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint, poseu-hi la farina, la sal i els cors de les carxofes. Quan estiguin cuites, coleu-les i reserveu-les en paper absorbent.
A continuació, en una cassola amb oli abundant, fregiu les guatlles ja salpebrades, pelades i netes de tripes.
Quan estiguin ben rosses, afegiu-hi la ceba ben picada. Quan la ceba estigui daurada, poseu-hi el vinagre de Xerès i deixeu-ho coure una estona més. Després, retireu-les de la cassola, desosseu-les, talleu-les a rodanxes i reserveu-les.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli d'oliva, el vinagre balsàmic, una mica de sal i una mica de pebre i remeneu-ho tot bé.
I ja per acabar, feu una base al fons del plat amb les carxofes tallades a rodanxes, cobriu-les amb la barreja d'enciams, i a sobre poseu-hi les guatlles i amaniu-ho tot amb la vinagreta.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint, poseu-hi la farina, la sal i els cors de les carxofes. Quan estiguin cuites, coleu-les i reserveu-les en paper absorbent.
A continuació, en una cassola amb oli abundant, fregiu les guatlles ja salpebrades, pelades i netes de tripes.
Quan estiguin ben rosses, afegiu-hi la ceba ben picada. Quan la ceba estigui daurada, poseu-hi el vinagre de Xerès i deixeu-ho coure una estona més. Després, retireu-les de la cassola, desosseu-les, talleu-les a rodanxes i reserveu-les.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli d'oliva, el vinagre balsàmic, una mica de sal i una mica de pebre i remeneu-ho tot bé.
I ja per acabar, feu una base al fons del plat amb les carxofes tallades a rodanxes, cobriu-les amb la barreja d'enciams, i a sobre poseu-hi les guatlles i amaniu-ho tot amb la vinagreta.