Amanida de bacallà

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Maria Ferrer
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Reculons, Sant Martí Sarroca

INGREDIENTS

  • 8 tires de bacallà dessalat
  • enciam
  • escarola
  • lollorosa
  • olives negres Per a la salsa:
  • 4 tomàquets escalivats
  • 1 all escalivat
  • 30 g d'ametlles torrades
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • vinagre
  • pebre negre
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar aquesta amanida, poseu els tomàquets madurs i la cabeça d'alls en una safata amb un raig d'oli i escaliveu-ho al forn a 180 graus.
Un cop escalivats, deixeu refredar els tomàquets, peleu-los i poseu-los en un morter. Afegiu-hi 2 o 3 grans d'all escalivats, sal, pebre negre, pebre vermell, les ametlles torrades picades, oli i vinagre. Aneu-ho picant fins que n'obtingueu una salsa amb una textura ben fina. Rectifiqueu-la de vinagre, si cal. Finalment, munteu l'amanida amb l'enciam, la lollorosa, el bacallà dessalat tallat a tires i les olives negres. Podeu decorar el plat amb julivert i cogombrets tallats a làmines.
Anar al contingut