Amanida de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maria Ferrer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Reculons, Sant Martí Sarroca
INGREDIENTS
- 8 tires de bacallà dessalat
- enciam
- escarola
- lollorosa
- olives negres Per a la salsa:
- 4 tomàquets escalivats
- 1 all escalivat
- 30 g d'ametlles torrades
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- 1 gotet d'oli d'oliva
- vinagre
- pebre negre
- sal
PREPARACIÓ
Per començar aquesta amanida, poseu els tomàquets madurs i la cabeça d'alls en una safata amb un raig d'oli i escaliveu-ho al forn a 180 graus.
Un cop escalivats, deixeu refredar els tomàquets, peleu-los i poseu-los en un morter. Afegiu-hi 2 o 3 grans d'all escalivats, sal, pebre negre, pebre vermell, les ametlles torrades picades, oli i vinagre. Aneu-ho picant fins que n'obtingueu una salsa amb una textura ben fina. Rectifiqueu-la de vinagre, si cal. Finalment, munteu l'amanida amb l'enciam, la lollorosa, el bacallà dessalat tallat a tires i les olives negres. Podeu decorar el plat amb julivert i cogombrets tallats a làmines.
Un cop escalivats, deixeu refredar els tomàquets, peleu-los i poseu-los en un morter. Afegiu-hi 2 o 3 grans d'all escalivats, sal, pebre negre, pebre vermell, les ametlles torrades picades, oli i vinagre. Aneu-ho picant fins que n'obtingueu una salsa amb una textura ben fina. Rectifiqueu-la de vinagre, si cal. Finalment, munteu l'amanida amb l'enciam, la lollorosa, el bacallà dessalat tallat a tires i les olives negres. Podeu decorar el plat amb julivert i cogombrets tallats a làmines.