Amanida d'espinacs, formatge i pera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xusa Peleato
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El rebost de Ger, Ger (Cerdanya)
- Informació nutricional -Obre
Per aprofitar el ferro dels espinacs es recomana prendre un cítric de postres.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 200 g d'espinacs tendres
- 100 g de nous
- 30 g de panses
- 100 g de formatge
- 2 peres de Puigcerdà
- 2 tomàquets secs
- 300 cl d'oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
- Per a la vinagreta:
- 12 c/s d'oli d'oliva de confitar els tomàquets
- 10 g de vinagre de Cabernet Sauvingon
- 2 c/c de mel
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli abundant confiteu els tomàquets durant 40 minuts a foc suau.
Després, deixeu-los dins el cassó, fora del foc, durant 24 hores.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol el vinagre, la mel i l'oli de confitar els tomàquets i remeneu-ho bé amb un batedor.
A continuació, poseu en un bol els espinacs, les panses, les nous trencades a trossos, el formatge tallat a daus, el tomàquet confitat tallat a tires, amaniu-ho tot amb la vinagreta, la sal i el pebre i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu l'amanida, poseu-hi la pera tallada a làmines al voltant i amaniu-ho amb una mica més de vinagreta.
Després, deixeu-los dins el cassó, fora del foc, durant 24 hores.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol el vinagre, la mel i l'oli de confitar els tomàquets i remeneu-ho bé amb un batedor.
A continuació, poseu en un bol els espinacs, les panses, les nous trencades a trossos, el formatge tallat a daus, el tomàquet confitat tallat a tires, amaniu-ho tot amb la vinagreta, la sal i el pebre i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu l'amanida, poseu-hi la pera tallada a làmines al voltant i amaniu-ho amb una mica més de vinagreta.