Amanida d'escamarlans amb vinagreta de raïm
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Subirós
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Empordà, Figueres
INGREDIENTS
- 4 escamarlans
- 1 pa de pagès
- 1 gra d'all
- 200 g de faves
- 2 tomàquets
- 16 làmines de ravenet
- 1 gotet d'oli de llavor de raïm
- 1/2 llimona
- 200 g de mesclum (enciam, escarola, fulla de roure, créixens, enciam vermell)
- flor de sal
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Feu coure les faves pelades en un cassó amb aigua bullent durant 2 minuts.
Mentrestant feu una vinagreta barrejant l'oli de llavor de raïm, el suc de llimona i la flor de sal en un bol. Després torreu les llesques i fregueu-les amb all. Tot seguit peleu els escamarlans (traieu-ne el cap) i fregiu-los en una paella amb oli. Emplateu una torrada i cobriu-la amb les làmines de ravenet. Poseu-hi les faves i el tomàquet pelat, sense llavors i tallat a daus. Col·loqueu-hi un escamarlà al damunt de tot. Finalment, acompanyeu el plat amb el mesclum amanit amb la vinagreta.
Mentrestant feu una vinagreta barrejant l'oli de llavor de raïm, el suc de llimona i la flor de sal en un bol. Després torreu les llesques i fregueu-les amb all. Tot seguit peleu els escamarlans (traieu-ne el cap) i fregiu-los en una paella amb oli. Emplateu una torrada i cobriu-la amb les làmines de ravenet. Poseu-hi les faves i el tomàquet pelat, sense llavors i tallat a daus. Col·loqueu-hi un escamarlà al damunt de tot. Finalment, acompanyeu el plat amb el mesclum amanit amb la vinagreta.