Amanida d'arròs amb gambes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lolita Rexach
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de gambes
  • 4 tasses d'arròs
  • all
  • bitxo
  • 1 llimona
  • mantega
  • julivert
  • oli
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua i sal bulliu l'arròs durant 15 minuts.

Després, poseu-lo en un colador, renteu-lo amb aigua i reserveu-lo.

A continuació, salpebreu 6 gambes senceres i reserveu-les. Tot seguit, peleu la resta de gambes, salpebreu-les i en una paella amb oli, all laminat i bitxo sofregiu les gambes pelades i les gambes senceres. Quan estiguin daurades, retireu les gambes i reserveu-les.

Finalment, coleu l'oli, poseu-lo en un bol juntament amb el julivert picat, el suc de llimona, una mica de sal i pebre, l'arròs i les gambes pelades i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, poseu l'arròs en un bol untat amb mantega, premseu-lo bé, desemmotlleu-lo sobre un plat i poseu-hi les gambes senceres al voltant.
Anar al contingut