Amanida d'arròs amb gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lolita Rexach
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes
INGREDIENTS
- 1/2 kg de gambes
- 4 tasses d'arròs
- all
- bitxo
- 1 llimona
- mantega
- julivert
- oli
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua i sal bulliu l'arròs durant 15 minuts.
Després, poseu-lo en un colador, renteu-lo amb aigua i reserveu-lo.
A continuació, salpebreu 6 gambes senceres i reserveu-les. Tot seguit, peleu la resta de gambes, salpebreu-les i en una paella amb oli, all laminat i bitxo sofregiu les gambes pelades i les gambes senceres. Quan estiguin daurades, retireu les gambes i reserveu-les.
Finalment, coleu l'oli, poseu-lo en un bol juntament amb el julivert picat, el suc de llimona, una mica de sal i pebre, l'arròs i les gambes pelades i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, poseu l'arròs en un bol untat amb mantega, premseu-lo bé, desemmotlleu-lo sobre un plat i poseu-hi les gambes senceres al voltant.
Després, poseu-lo en un colador, renteu-lo amb aigua i reserveu-lo.
A continuació, salpebreu 6 gambes senceres i reserveu-les. Tot seguit, peleu la resta de gambes, salpebreu-les i en una paella amb oli, all laminat i bitxo sofregiu les gambes pelades i les gambes senceres. Quan estiguin daurades, retireu les gambes i reserveu-les.
Finalment, coleu l'oli, poseu-lo en un bol juntament amb el julivert picat, el suc de llimona, una mica de sal i pebre, l'arròs i les gambes pelades i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, poseu l'arròs en un bol untat amb mantega, premseu-lo bé, desemmotlleu-lo sobre un plat i poseu-hi les gambes senceres al voltant.