Amanida d'arengada, escalivada i poma

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Pallarès
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Boix de Peramola, Peramola (Lleida)

INGREDIENTS

  • 2 pomes golden
  • 1 pebrot
  • 1 albergínia
  • 4 arengades
  • 100 g de bolets
  • 1 tall de pernil
  • oli d'oliva
  • vinagre balsàmic
  • pasta d'olives negres
  • sal
  • herba dels canonges

PREPARACIÓ

Amaniu el pebrot i l'albergínia escalivats i picats amb sal, oli i vinagre balsàmic.
Piqueu l'arengada i amaniu-la amb oli i vinagre.

A continuació, salteu els bolets tallats ben petits en una paella amb oli.

Per fer la vinagreta, poseu l'oli, el vinagre balsàmic, la sal i la pasta d'olives en un bol i remeneu-ho.

Mentrestant, traieu el cor de la poma, peleu-la i talleu-la en làmines.

I ja per acabar, poseu un motlle cilíndric al mig del plat i comenceu fent una capa de poma, després, el pebrot, una altra capa de poma, l'arengada, una altra capa de poma, l'albergínia i l'última capa de poma. Desemmotlleu-ho i poseu-hi una mica de pernil tallat ben petit per sobre. Poseu l'herba dels canonges i els bolets saltats al voltant de l'amanida i regueu-ho tot amb la vinagreta.
Anar al contingut