Almadraba (coca de tonyina)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montse Estruch
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Cingle, Vacarisses
INGREDIENTS
- 1 làmina de pasta fil·lo
- 50 g de mantega fosa
- 50 g de clara d'ou
- 2 cullerades soperes d'olives negres
- 1 l de suc de taronja
- 8 fulls de gelatina
- 16 maduixes de bosc
- 8 litxis
- 100 g de germinats
- 150 g de tonyina crua
- 1 cullerada de salsa de soja
- 1 cullerada d'oli de gira-sol
- 2 làmines petites de gingebre ratllat
- porradell picat
- oli d'oliva
- sal Maldon
- pebre de molinet
PREPARACIÓ
Poseu els fulls rectangulars de pasta fil·lo sobre un paper silkpad i pinteu-los amb una barreja de mantega fosa i clara d'ou.
Després, col·loqueu-hi les olives negres picades per sobre i cobriu-los amb uns altres fulls rectangulars de pasta fil·lo també pintats amb mantega i clara d'ou per les dues bandes. Tot seguit, poseu el silkpad amb les coques sobre una plata d'anar al forn i cobriu-les amb un altre silkpad. Deixeu-ho coure al forn 7 minuts a 180 graus.
Mentrestant, poseu la tonyina tallada a daus en un bol amb salsa de soja, oli de gira-sol i gingebre ratllat. Deixeu-la marinar durant 15 o 20 minuts.
Per fer la gelatina de taronja, feu bullir el suc de taronja en un cassó. Després, poseu el suc en un motllo i afegiu-hi els fulls de gelatina. Deixeu que qualli.
I ja per acabar, emplateu la coca i poseu-hi al damunt la tonyina marinada. Guarniu la coca amb els litxis tallats per la meitat, daus de gelatina de taronja, germinats i maduixes de bosc. Amaniu la coca amb porradell i una mica de la salsa de macerar la tonyina.
Després, col·loqueu-hi les olives negres picades per sobre i cobriu-los amb uns altres fulls rectangulars de pasta fil·lo també pintats amb mantega i clara d'ou per les dues bandes. Tot seguit, poseu el silkpad amb les coques sobre una plata d'anar al forn i cobriu-les amb un altre silkpad. Deixeu-ho coure al forn 7 minuts a 180 graus.
Mentrestant, poseu la tonyina tallada a daus en un bol amb salsa de soja, oli de gira-sol i gingebre ratllat. Deixeu-la marinar durant 15 o 20 minuts.
Per fer la gelatina de taronja, feu bullir el suc de taronja en un cassó. Després, poseu el suc en un motllo i afegiu-hi els fulls de gelatina. Deixeu que qualli.
I ja per acabar, emplateu la coca i poseu-hi al damunt la tonyina marinada. Guarniu la coca amb els litxis tallats per la meitat, daus de gelatina de taronja, germinats i maduixes de bosc. Amaniu la coca amb porradell i una mica de la salsa de macerar la tonyina.