All cremat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Contreras
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Infinit, Vilanova i la Geltrú
INGREDIENTS
- 6 patates mitjanes
- una cabeça d'alls
- 6 tomàquets madurs
- 1 culleradeta de pebre vermell
- un got de vi blanc de taula
- fumet de peix de roca (congres, aranyes...), 1 l aprox.
- 1 moixina sense pell
- cibulet per decorar
- oli i sal
- farina
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu els alls laminats.
Quan estiguin dauradets, retireu-los del foc, poseu-los en un bol juntament amb el julivert i tritureu-ho amb el morter.
A continuació, a la mateixa cassola dels alls, poseu-hi el pebre vermell i el tomàquet pelat i sense llavors i deixeu-lo coure durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi el vi blanc, deixeu-lo reduir, poseu-hi les patates pelades i esqueixades, el fumet i la sal, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 15 minuts.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu la moixina prèviament salada i enfarinada.
Tot seguit, afegiu la picada d'all i julivert a la cassola, remeneu-ho bé, deixeu-la coure un parell de minuts, afegiu-hi la moixina fregida, deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts més, apagueu el foc, tapeu la cassola i deixeu-ho reposar una estona més.
I ja per acabar, emplateu les patates, poseu-hi la moixina a sobre, salseu el plat amb el suc de la cocció i guarniu-lo amb una mica de cibulet picat.
Quan estiguin dauradets, retireu-los del foc, poseu-los en un bol juntament amb el julivert i tritureu-ho amb el morter.
A continuació, a la mateixa cassola dels alls, poseu-hi el pebre vermell i el tomàquet pelat i sense llavors i deixeu-lo coure durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi el vi blanc, deixeu-lo reduir, poseu-hi les patates pelades i esqueixades, el fumet i la sal, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 15 minuts.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu la moixina prèviament salada i enfarinada.
Tot seguit, afegiu la picada d'all i julivert a la cassola, remeneu-ho bé, deixeu-la coure un parell de minuts, afegiu-hi la moixina fregida, deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts més, apagueu el foc, tapeu la cassola i deixeu-ho reposar una estona més.
I ja per acabar, emplateu les patates, poseu-hi la moixina a sobre, salseu el plat amb el suc de la cocció i guarniu-lo amb una mica de cibulet picat.