Albergínies fumades amb pinyons i olives
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Arola
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Arola (Hotel Arts), Barcelona
INGREDIENTS
- Per a les albergínies fumades:
- 1,5 kg d'albergínies
- 40 g d'oli d'oliva
- 1 manat de cebollí
- 10 g de pinyons
- 10 g d'olives arbequines
- 200 cl de vinagre balsàmic
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el vinagre balsàmic en un cassó i deixeu-lo reduir a foc suau fins que us quedi una textura de caramel.
Mentrestant, poseu una reixeta a sobre els fogons i escaliveu-hi les albergínies amb pell a foc ben viu. Quan estiguin ben cremades de fora, retireu-les del foc, talleu-les per la meitat, buideu-les amb una cullera, traieu-hi les llavors, poseu la carn en un plat i amaniu-la amb sal i un bon raig d'oli.
A continuació, poseu els pinyons en una safata i deixeu-los torrar al forn. Quan estiguin ben torrats, piqueu-los amb un ganivet.
I ja per acabar, emplateu la carn de l'albergínia tallada a trossos, poseu-hi els pinyons i el cebollí picat a sobre, salseu-ho amb un fil de reducció de vinagre i guarniu-ho amb les olives arbequines.
Mentrestant, poseu una reixeta a sobre els fogons i escaliveu-hi les albergínies amb pell a foc ben viu. Quan estiguin ben cremades de fora, retireu-les del foc, talleu-les per la meitat, buideu-les amb una cullera, traieu-hi les llavors, poseu la carn en un plat i amaniu-la amb sal i un bon raig d'oli.
A continuació, poseu els pinyons en una safata i deixeu-los torrar al forn. Quan estiguin ben torrats, piqueu-los amb un ganivet.
I ja per acabar, emplateu la carn de l'albergínia tallada a trossos, poseu-hi els pinyons i el cebollí picat a sobre, salseu-ho amb un fil de reducció de vinagre i guarniu-ho amb les olives arbequines.