Albergínies amb recuit, tomàquet i anxoves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Francesc Bañeras
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les panolles, Santa Cristina d'Aro
INGREDIENTS
- 3 albergínies
- 4 recuits de drap
- 8 peces d'anxoves confitades
- 50 g de parmesà
- 20 g de puré d'oliva negre d'Aragó
- sal
- pebre
- fonoll
- anet
- cerfull
- porradell
- Per al tomàquet:
- 12 tomàquets
- sucre
- sal
- flor de farigola
- pell de llimona ratllada
- Per al pesto:
- 50 g de fulles d'alfàbrega
- 10 cl d'oli d'oliva verge
- 50 g de parmesà
- 2 grans d'alls
- una cullerada sopera de pinyons
- Per a l'almívar:
- 5 cl de suc de la cocció dels tomàquets
- 50 g de sucre
- tabasco
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les albergínies, talleu-les de dalt a baix, saleu-les i fregiu-les durant 2 minuts per cada costat.
Després, escaldeu i peleu els tomàquets, amaniu-los amb sucre, ratlladura de llimona i farigola, i deixeu-los al forn a 50 graus durant 5 o 6 hores. Per fer el "pesto", poseu el parmesà ratllat, els alls, els pinyons i l'alfàbrega en un bol, cobriu-ho amb oli d'oliva, saleu-ho i tritureu-ho. A continuació, emplateu els tomàquets i les albergínies, col·loqueu-hi el recuit a sobre, cobriu-ho tot amb parmesà i gratineu-ho durant 2 minuts. Per acabar, acompanyeu-ho amb el puré d'oliva que prèviament haureu preparat, el pesto i les anxoves. Per decorar-ho, feu uns cordons amb un almívar que prèviament haureu preparat fent coure els tomàquets amb tomàquet esmicolat, tabasco i sucre.
Després, escaldeu i peleu els tomàquets, amaniu-los amb sucre, ratlladura de llimona i farigola, i deixeu-los al forn a 50 graus durant 5 o 6 hores. Per fer el "pesto", poseu el parmesà ratllat, els alls, els pinyons i l'alfàbrega en un bol, cobriu-ho amb oli d'oliva, saleu-ho i tritureu-ho. A continuació, emplateu els tomàquets i les albergínies, col·loqueu-hi el recuit a sobre, cobriu-ho tot amb parmesà i gratineu-ho durant 2 minuts. Per acabar, acompanyeu-ho amb el puré d'oliva que prèviament haureu preparat, el pesto i les anxoves. Per decorar-ho, feu uns cordons amb un almívar que prèviament haureu preparat fent coure els tomàquets amb tomàquet esmicolat, tabasco i sucre.