Albergínia i làmines de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Gallardo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casino del Castell de Peralada , Peralada (Girona)
INGREDIENTS
- 4 albergínies
- 4 talls de morro de bacallà
- 150 g d'espinacs
- 1 got d'oli d'oliva
- sal, pebre blanc
- 1 got de nata líquida
- 2 cullerades de farina
- 2 alls
- 3 patates
- julivert
- 1 tasseta de salsa de tomàquet
PREPARACIÓ
Enfarineu el bacallà i fregiu-lo en una paella amb l'oli calent.
Talleu l'albergínia, enfarineu-la i fregiu-la en una paella amb l'oli també ben calent. Un cop fregit el bacallà, retireu-lo del foc i aprofiteu l'oli per a fregir-hi les patates tallades a rodanxes. Retireu també les albergínies, i feu servir la mateixa paella per a fregir-hi els espinacs, prèviament bullits. Tireu-hi nata líquida, unes cullerades de salsa de tomàquet (feta amb una mica de brou de carn), deixeu-ho reduir i reserveu-ho. Un cop les patates estiguin rosses, afegiu-hi all i julivert picat i després escorreu-les. Torneu-les a posar a la paella, tireu-hi unes cullerades de salsa de tomàquet i deixeu-ho coure uns 2 minuts. Finalment, ja podeu muntar aquesta mena de lasanya. Feu una base de patates, i aneu-hi col.locant a sobre una capa d'albergínia, una de bacallà i una d'espinacs. Feu la mateixa operació una altra vegada i ja podreu servir-ho.
Talleu l'albergínia, enfarineu-la i fregiu-la en una paella amb l'oli també ben calent. Un cop fregit el bacallà, retireu-lo del foc i aprofiteu l'oli per a fregir-hi les patates tallades a rodanxes. Retireu també les albergínies, i feu servir la mateixa paella per a fregir-hi els espinacs, prèviament bullits. Tireu-hi nata líquida, unes cullerades de salsa de tomàquet (feta amb una mica de brou de carn), deixeu-ho reduir i reserveu-ho. Un cop les patates estiguin rosses, afegiu-hi all i julivert picat i després escorreu-les. Torneu-les a posar a la paella, tireu-hi unes cullerades de salsa de tomàquet i deixeu-ho coure uns 2 minuts. Finalment, ja podeu muntar aquesta mena de lasanya. Feu una base de patates, i aneu-hi col.locant a sobre una capa d'albergínia, una de bacallà i una d'espinacs. Feu la mateixa operació una altra vegada i ja podreu servir-ho.