Albergínia i làmines de bacallà

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Gallardo
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casino del Castell de Peralada , Peralada (Girona)

INGREDIENTS

  • 4 albergínies
  • 4 talls de morro de bacallà
  • 150 g d'espinacs
  • 1 got d'oli d'oliva
  • sal, pebre blanc
  • 1 got de nata líquida
  • 2 cullerades de farina
  • 2 alls
  • 3 patates
  • julivert
  • 1 tasseta de salsa de tomàquet

PREPARACIÓ

Enfarineu el bacallà i fregiu-lo en una paella amb l'oli calent.
Talleu l'albergínia, enfarineu-la i fregiu-la en una paella amb l'oli també ben calent. Un cop fregit el bacallà, retireu-lo del foc i aprofiteu l'oli per a fregir-hi les patates tallades a rodanxes. Retireu també les albergínies, i feu servir la mateixa paella per a fregir-hi els espinacs, prèviament bullits. Tireu-hi nata líquida, unes cullerades de salsa de tomàquet (feta amb una mica de brou de carn), deixeu-ho reduir i reserveu-ho. Un cop les patates estiguin rosses, afegiu-hi all i julivert picat i després escorreu-les. Torneu-les a posar a la paella, tireu-hi unes cullerades de salsa de tomàquet i deixeu-ho coure uns 2 minuts. Finalment, ja podeu muntar aquesta mena de lasanya. Feu una base de patates, i aneu-hi col.locant a sobre una capa d'albergínia, una de bacallà i una d'espinacs. Feu la mateixa operació una altra vegada i ja podreu servir-ho.
Anar al contingut