"Zamburiñas" refrescants
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carl Borg
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Andaira, Barcelona
INGREDIENTS
- 36 "zamburiñas" fresques (petxines gallegues)
- 8 maduixots
- sal grossa
- oli d'oliva
- Per a l'aire d'herbes refrescant:
- 1/4 de manat de julivert
- 1/4 de manat de cibulet
- 1/2 manat de menta fresca
- cullerada de lecitina de soja
- -aigua
PREPARACIÓ
Per fer l'aire d'herbes refrescants, en un cassó amb aigua bullint escaldeu el manat de julivert, de cebollí i de menta durant uns 15 segons.
Tot seguit, refredeu aquestes herbes en un bol amb aigua i gel. A continuació, poseu en un recipient les herbes, l'aigua i la lecitina de soja, i tritureu-ho tot amb el túrmix. Seguidament, coleu-ho i torneu-ho a triturar fins que faci escuma.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli, salteu les "zamburiñas" amb la closca i els maduixots durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu les "zamburiñas", obriu-les, i en un cantó poseu-hi un maduixot i a l'altre una cullerada d'aire d'herbes. Amaniu el plat amb un raig d'oli i una mica de sal grossa.
Tot seguit, refredeu aquestes herbes en un bol amb aigua i gel. A continuació, poseu en un recipient les herbes, l'aigua i la lecitina de soja, i tritureu-ho tot amb el túrmix. Seguidament, coleu-ho i torneu-ho a triturar fins que faci escuma.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli, salteu les "zamburiñas" amb la closca i els maduixots durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu les "zamburiñas", obriu-les, i en un cantó poseu-hi un maduixot i a l'altre una cullerada d'aire d'herbes. Amaniu el plat amb un raig d'oli i una mica de sal grossa.