Xupa-xups de pollastre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Enric Garde (músic de La Floresta)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 24 ales de pollastre
- 4 remolatxes petites
- 200 g manats de mongeta tendra
- 200 g moniatos
- una mica d'oli de coco
- oli d'oliva
- pa ratllat
- herbes aromàtiques (romaní, farigola, orenga...)
- Per fer la salsa:
- salsa de soja
- 2 cullerades de pebre rosa en gra
- 20 g de mantega
- 1 got de vi negre
- una polsim de gingebre
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a 270 graus.
Per fer els xupa-xups, agafeu la part de l'ala del pollastre que sembla una cuixeta i feu baixar la carn, arremangant-la, de manera que gireu la pell, la carn queda per fora, l'os queda pelat i la carn queda en forma de boleta, al capdavall.
Seguidament, enfarineu amb pa ratllat els xupa-xups, poseu-los drets en una safata de forn, prèviament untada amb oli de coco, a fi que s'aguantin damunt la part més ampla, i deixeu-los coure al forn a 200 graus durant 45 minuts fins que els xupa-xups estiguin ben torrats (l'os de l'ala ha de quedar negre).
Mentrestant aneu tallant a bastonets, tots de la mateixa mida, les mongetes i les remolatxes. Després, poseu-les amb una mica d'aigua durant 5 minuts al microones a temperatura màxima i reserveu-les.
A continuació, peleu els moniatos, bulliu-los 20 minuts en aigua amb una mica d'herbes (romaní, farigola, orenga...) i un raig d'oli, aneu-los remenant i, quan estiguin cuits, reserveu-los.
Per fer la salsa, en un cassó poseu a desfer, a foc alt, la mantega amb el gingebre i el pebre rosa en gra, i deixeu que les boletes de pebre comencin a enrossir-se. Seguidament, afegiu-hi el vi negre i un raig de la salsa de soja i deixeu que redueixi a foc lent uns 15 minuts.
Finalment, en una planxa ben calenta, marqueu les mongetes i les remolatxes amb una mica d'oli d'oliva.
I ja per acabar, traieu el pollastre del forn, unteu cada xupa-xups amb la salsa que heu preparat, colloqueu-los al plat en la disposició de les hores d'un rellotge, poseu les mongetes i les remolatxes al mig del plat, en forma de xarxa, doneu un toc final al plat
collocant els moniatos sobre les verdures i regueu-ho tot amb una mica de la salsa que heu preparat.
Per fer els xupa-xups, agafeu la part de l'ala del pollastre que sembla una cuixeta i feu baixar la carn, arremangant-la, de manera que gireu la pell, la carn queda per fora, l'os queda pelat i la carn queda en forma de boleta, al capdavall.
Seguidament, enfarineu amb pa ratllat els xupa-xups, poseu-los drets en una safata de forn, prèviament untada amb oli de coco, a fi que s'aguantin damunt la part més ampla, i deixeu-los coure al forn a 200 graus durant 45 minuts fins que els xupa-xups estiguin ben torrats (l'os de l'ala ha de quedar negre).
Mentrestant aneu tallant a bastonets, tots de la mateixa mida, les mongetes i les remolatxes. Després, poseu-les amb una mica d'aigua durant 5 minuts al microones a temperatura màxima i reserveu-les.
A continuació, peleu els moniatos, bulliu-los 20 minuts en aigua amb una mica d'herbes (romaní, farigola, orenga...) i un raig d'oli, aneu-los remenant i, quan estiguin cuits, reserveu-los.
Per fer la salsa, en un cassó poseu a desfer, a foc alt, la mantega amb el gingebre i el pebre rosa en gra, i deixeu que les boletes de pebre comencin a enrossir-se. Seguidament, afegiu-hi el vi negre i un raig de la salsa de soja i deixeu que redueixi a foc lent uns 15 minuts.
Finalment, en una planxa ben calenta, marqueu les mongetes i les remolatxes amb una mica d'oli d'oliva.
I ja per acabar, traieu el pollastre del forn, unteu cada xupa-xups amb la salsa que heu preparat, colloqueu-los al plat en la disposició de les hores d'un rellotge, poseu les mongetes i les remolatxes al mig del plat, en forma de xarxa, doneu un toc final al plat
collocant els moniatos sobre les verdures i regueu-ho tot amb una mica de la salsa que heu preparat.