“Tsukune” (mandonguilles) de pollastre amb bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Shion Sano
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Kinoko, Solsona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els bolets estan compostos per un 90% d'aigua, tenen quantitats discretes de hidrats de carboni i proteïnes, i destaquen pel seu contingut en potassi, fòsfor i sodiAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de carn picada de pollastre
  • 1 ceba mitjana
  • 35 cl de salsa de soja
  • un polsim de pebre negre
  • 1 ou
  • 15 g de farina de patata
  • 250 g de bolets de temporada
  • un raig d'oli de gira-sol
  • oli d'oliva
  • Per a la reducció de salsa de soja:
  • 50 cl de mirin (reducció de sake)
  • 50 cl de salsa de soja
  • 15 g de sucre

PREPARACIÓ

Per fer la reducció de salsa de soja, poseu en un cassó la salsa de soja, el mirin i el sucre, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure durant uns 3 minuts fins que faci bombolletes, retireu-ho del foc i reserveu-ho.

A continuació, en un cassó amb aigua freda bulliu la ceba picada. Quan estigui cuita, coleu-la i reserveu-la.

Tot seguit, en una paella amb oli d'oliva salteu els bolets tallats a dauets ben petits.

Per fer les mandonguilles, poseu en un bol el rovell de l'ou i l'oli de gira-sol i remeneu-ho bé amb un batedor. Quan tingui una textura com de maionesa, afegiu-hi la carn picada, els bolets, la ceba, la salsa de soja, la clara d'ou, la farina i una mica de pebre i barregeu-ho bé amb les mans. Després, feu unes mandonguilles amb les mans i fregiu-les en una planxa amb una mica d'oli fins que estiguin dauradetes.

I ja per acabar, emplateu les mandonguilles, punxades en una broqueta i salseu-les amb la reducció de salsa de soja.
Anar al contingut