Tsukune (mandonguilles) de pollastre amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Shion Sano
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Kinoko, Solsona
- Informació nutricional -Obre
Els bolets estan compostos per un 90% d'aigua, tenen quantitats discretes de hidrats de carboni i proteïnes, i destaquen pel seu contingut en potassi, fòsfor i sodiAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1/2 kg de carn picada de pollastre
- 1 ceba mitjana
- 35 cl de salsa de soja
- un polsim de pebre negre
- 1 ou
- 15 g de farina de patata
- 250 g de bolets de temporada
- un raig d'oli de gira-sol
- oli d'oliva
- Per a la reducció de salsa de soja:
- 50 cl de mirin (reducció de sake)
- 50 cl de salsa de soja
- 15 g de sucre
PREPARACIÓ
Per fer la reducció de salsa de soja, poseu en un cassó la salsa de soja, el mirin i el sucre, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure durant uns 3 minuts fins que faci bombolletes, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
A continuació, en un cassó amb aigua freda bulliu la ceba picada. Quan estigui cuita, coleu-la i reserveu-la.
Tot seguit, en una paella amb oli d'oliva salteu els bolets tallats a dauets ben petits.
Per fer les mandonguilles, poseu en un bol el rovell de l'ou i l'oli de gira-sol i remeneu-ho bé amb un batedor. Quan tingui una textura com de maionesa, afegiu-hi la carn picada, els bolets, la ceba, la salsa de soja, la clara d'ou, la farina i una mica de pebre i barregeu-ho bé amb les mans. Després, feu unes mandonguilles amb les mans i fregiu-les en una planxa amb una mica d'oli fins que estiguin dauradetes.
I ja per acabar, emplateu les mandonguilles, punxades en una broqueta i salseu-les amb la reducció de salsa de soja.
A continuació, en un cassó amb aigua freda bulliu la ceba picada. Quan estigui cuita, coleu-la i reserveu-la.
Tot seguit, en una paella amb oli d'oliva salteu els bolets tallats a dauets ben petits.
Per fer les mandonguilles, poseu en un bol el rovell de l'ou i l'oli de gira-sol i remeneu-ho bé amb un batedor. Quan tingui una textura com de maionesa, afegiu-hi la carn picada, els bolets, la ceba, la salsa de soja, la clara d'ou, la farina i una mica de pebre i barregeu-ho bé amb les mans. Després, feu unes mandonguilles amb les mans i fregiu-les en una planxa amb una mica d'oli fins que estiguin dauradetes.
I ja per acabar, emplateu les mandonguilles, punxades en una broqueta i salseu-les amb la reducció de salsa de soja.