"Sam" d'Iceberg, papada i salsa tàrtara

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lluís Tomàs
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Bitxarracu, Barcelona
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'enciam aporta molt poques calories i, en canvi, és ric en aigua, fibra, vitamines i minerals, especialment els més verds.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 400 g de papada de porc
  • Mig porro
  • 1 pastanaga
  • fulles d'api
  • Per a la salsa tàrtara:
  • 150 ml de llet
  • 300 g d'oli
  • tàperes
  • cogombrets
  • julivert
  • Altres:
  • 20 fulles de menta
  • 20 fulles de coriandre
  • sriracha (salsa picant)
  • 1 enciam llarg

PREPARACIÓ

Per començar, tallem les verdures (porro, pastanaga, api). Bullim en una cassola a partir d'aigua bullint la papada amb aigua i amb totes les verdures. 1h 30'.

Mentrestant, netegem les fulles de l'enciam. Les passem per aigua i gel i les eixuguem. Traiem la papada i la deixem refredar a la nevera 24 hores.

Després tallem la papada a làmines de 0,5 cm de gruix. Les tallem per la meitat i les passem per una paella antiadherent, fins que agafin un color daurat.

Per fer la salsa tàrtara, piquem una mica els ingredients. Posem tots els ingredients en un pot per a pímer: la llet, les tàperes, els cogombrets i el julivert. Triturem mentre incorporem l'oli a poc a poc.

Per emplatar, agafem les fulles d'enciam, una punta de salsa tàrtara, i les fulles d'herbes aromàtiques (menta i coriandre) i la papada a sobre. És recomanable acompanyar el plat amb la salsa sriracha.
Anar al contingut