"Salmorejo" cordovès

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pablo Castillo
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ovic, Barcelona

INGREDIENTS

  • 12 tomàquets madurs
  • 1/2 pebrot verd
  • 2 grans d'all
  • Pa sec
  • Oli verge
  • Vinagre de xerès
  • Sal i sucre
  • 2 ous durs
  • Pernil ibèric
  • Cerfull
  • 16 gerds
  • 8 maduixots
  • 8 móres
  • 16 nabius

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol els tomàquets tallats a quarts, el pa sec prèviament remullat amb aigua, els grans d'all, el pebrot tallat a trossos i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Tot seguit, passeu-ho pel colador xinès i poseu-ho a la Thermomix juntament amb el vinagre, l'oli, la sal i el sucre. A continuació, deixeu-ho refredar a la nevera.

I ja per acabar, emplateu el "salmorejo" i guarniu-lo per sobre amb una mica de pernil tallat a trossos, una mica d'ou dur ratllat, una mica de cerfull i un bon raig d'oli.

També podeu guarnir-lo posant-hi a sobre els gerds, els maduixots, les móres i els nabius, tot tallat a trossets i amb un bon raig d'oli.
Anar al contingut