"Salmis" de faisà amb cava
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gerard Solís
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat
INGREDIENTS
- 2 faisans
- 2 copes de cava
- 1 gotim de raïm
- 4 llesques de pa
- mantega
- 2 escalunyes
- sal i pebre
- oli
- làmines de cansalada
- 1/2 tassa de suc de rostit
PREPARACIÓ
Buideu els faisans per dins, torneu a introduir-hi el fetge sense fel i lligueu-los bé amb un cordill.
Cobriu els pits de faisà amb una làmina de cansalada gruixuda, salpebreu-los i daureu-los en una cassola amb oli abundant a foc lent. Després, afegiu el pa a la cassola i fregiu-lo juntament amb els faisans.
A continuació, talleu els faisans a quarts, traieu-ne la carcassa i fregiu-la en la mateixa cassola on heu fregit els faisans. Un cop rossa, afegiu-hi l'escalunya picada i el cava, deixeu-ho acabar de coure i coleu-ho amb un colador xinès. Tot seguit, afegiu-hi el brou i el raïm, i deixeu-ho reduir. Finalment, retireu la cassola del foc i lligueu la salsa amb una mica de mantega.
Mentrestant, poseu el faisà tallat a quarts en un plata i deixeu-lo acabar de coure al forn a temperatura moderada.
I ja per acabar, emplateu el pa fregit i salseu-ho.
Cobriu els pits de faisà amb una làmina de cansalada gruixuda, salpebreu-los i daureu-los en una cassola amb oli abundant a foc lent. Després, afegiu el pa a la cassola i fregiu-lo juntament amb els faisans.
A continuació, talleu els faisans a quarts, traieu-ne la carcassa i fregiu-la en la mateixa cassola on heu fregit els faisans. Un cop rossa, afegiu-hi l'escalunya picada i el cava, deixeu-ho acabar de coure i coleu-ho amb un colador xinès. Tot seguit, afegiu-hi el brou i el raïm, i deixeu-ho reduir. Finalment, retireu la cassola del foc i lligueu la salsa amb una mica de mantega.
Mentrestant, poseu el faisà tallat a quarts en un plata i deixeu-lo acabar de coure al forn a temperatura moderada.
I ja per acabar, emplateu el pa fregit i salseu-ho.