“Platillo” de Festa Major

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Maria Riu (Comercial)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • els menuts de 4 pollastres:
  • 4 colls, 8 potes, 8 pedrers, 8 ales
  • sal i pebre
  • una copa de vi blanc
  • bolets de temporada
  • una cullerada de llard
  • un polsim de farina
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet ben madur
  • Per a la picada:
  • ametlles
  • avellanes
  • pinyons
  • torradetes de pa

PREPARACIÓ

Per començar, poseu una mica de llard en una cassola. Quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé. Quan la farina estigui rossa, poseu-hi la ceba ratllada i deixeu-la sofregir fins que estigui dauradeta. Seguidament, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona.

Mentrestant, en una paella amb una mica de llard salteu els menuts de pollastre prèviament salpebrats. Quan estiguin ben rossos, poseu-los a la cassola del sofregit, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-ho coure durant uns 20 minuts. A continuació, poseu-hi els bolets i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.

Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles, les avellanes, els pinyons i les torradetes, i tritureu-ho bé amb la mà de morter.

Finalment, poseu la picada a la cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu els menuts i salseu-los amb el suc de la cocció.
Anar al contingut