Platillo de Festa Major
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maria Riu (Comercial)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- els menuts de 4 pollastres:
- 4 colls, 8 potes, 8 pedrers, 8 ales
- sal i pebre
- una copa de vi blanc
- bolets de temporada
- una cullerada de llard
- un polsim de farina
- 1 ceba
- 1 tomàquet ben madur
- Per a la picada:
- ametlles
- avellanes
- pinyons
- torradetes de pa
PREPARACIÓ
Per començar, poseu una mica de llard en una cassola. Quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé. Quan la farina estigui rossa, poseu-hi la ceba ratllada i deixeu-la sofregir fins que estigui dauradeta. Seguidament, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona.
Mentrestant, en una paella amb una mica de llard salteu els menuts de pollastre prèviament salpebrats. Quan estiguin ben rossos, poseu-los a la cassola del sofregit, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-ho coure durant uns 20 minuts. A continuació, poseu-hi els bolets i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.
Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles, les avellanes, els pinyons i les torradetes, i tritureu-ho bé amb la mà de morter.
Finalment, poseu la picada a la cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu els menuts i salseu-los amb el suc de la cocció.
Mentrestant, en una paella amb una mica de llard salteu els menuts de pollastre prèviament salpebrats. Quan estiguin ben rossos, poseu-los a la cassola del sofregit, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-ho coure durant uns 20 minuts. A continuació, poseu-hi els bolets i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.
Per fer la picada, poseu en un morter les ametlles, les avellanes, els pinyons i les torradetes, i tritureu-ho bé amb la mà de morter.
Finalment, poseu la picada a la cassola, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu els menuts i salseu-los amb el suc de la cocció.