“Panna cotta” d'espècies amb orellanes i “crumble”

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Berta Company
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: L’obac d’Artur Martínez, Terrassa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les orellanes son una fruita dessecada amb una alta concentració en vitamines, minerals, fibra, hidrats de carboni i energia.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per fer la “panna cotta”:
  • 400 ml de nata per muntar
  • 60 g de sucre
  • 2 fulls de gelatina
  • 1 canó de vainilla
  • 1/2 branca de canyella
  • 2 claus d'espècia
  • 2 anissos estrellats
  • Per hidratar les orellanes:
  • 500 g d'aigua
  • 100 g de sucre
  • 80 g d'orellanes
  • Per al “crumble”:
  • 125 g de mantega
  • 150 g de farina
  • 100 g de farina d'ametlla
  • 100 g de sucre morè

PREPARACIÓ

Per fer la “panna cotta”, poseu la gelatina en remull en aigua freda, talleu el canó de vainilla longitudinalment, traieu-ne la polpa amb la punta d'un ganivet, i bulliu la nata, en un cassó, juntament amb el sucre i les espècies; la canyella, els claus i l'anís estrellat. Un cop arrenqui el bull, traieu-ho del foc, afegiu-li la gelatina escorreguda, dissoleu-ho bé i deixeu-ho infusionar durant 10 minuts tapat amb paper film. Seguidament, coleu-ho tot, poseu-ho en una gerreta, aboqueu-ho als gots on ho servireu, i reserveu-los a la nevera durant 5 hores.

Per hidratar les orellanes, bulliu-les en un cassó al foc, amb l'aigua i els 100 grams de sucre, durant uns 10 minuts fins que s'inflin. Després, deixeu-ho tapat amb film fins que es refredi.

Per fer el “crumble”, en un bol, barregeu manualment la mantega a punt de pomada, les dues farines i el sucre morè. A continuació, cobriu una safata de forn amb paper, estireu-hi per sobre la pasta per fer el “crumble” i coeu-ho al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus uns 15-20 minuts fins que quedi daurat. Un cop tret del forn, trenqueu-lo amb l'ajuda d'una cullera sopera.

I ja per acabar, un cop ha quallat la “panna cotta” als gots, afegiu-hi les orellanes i el “crumble” trencat per sobre.
Anar al contingut