“Nuggets” de rap amb crispetes i “mojo picón” de maduixes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oscar Amador
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les Temptacions, Palau Solità i Plegamans (Vallès Occidental)
  • Informació nutricional
    -Obre

    les maduixes són més riques en vitamina C que les tarongesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per fer els “nuggets” de rap:
  • 300 g de cua de rap sense espines (tallat en daus)
  • 1 bossa de crispetes de blat de moro (per a microones)
  • 2 clares d'ou batudes
  • sal i pebre
  • oli
  • Per fer el ‘mojo picón' de maduixes:
  • 2 nyores en remull
  • 4 maduixes
  • 1/2 caiena
  • 1 all
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell picant
  • 1/2 culleradeta de comí
  • 30 g de molles de pa
  • 2 cullerades de vinagre balsàmic
  • 6 cullerades d'oli d'oliva suau
  • sal
  • Per a la presentació:
  • manat d'alfàbrega fresca
  • 2 maduixes

PREPARACIÓ

Per fer el “mojo picón”, introduïu a la batedora tots els ingredients; les maduixes, i la nyora sencera i remullada, les espècies, el pa i el vinagre i tritureu-ho. Seguidament, emulsioneu-ho amb l'oli per donar-li textura i anar-ho muntant, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.

A continuació, feu les crispetes al microones seguint les indicacions del paquet. Un cop fetes les crispetes, reserveu-ne un grapat per acabar el plat i la resta tritureu-les amb la batedora fins a aconseguir una pols gruixuda.

Tot seguit, salpebreu el rap, tallat en supremes, sense espines, i poseu a escalfar la paella amb oli d'oliva. Després, passeu els talls de rap per les clares batudes, arrebosseu-los amb la pols de crispetes i fregiu-los en la paella amb oli ja ben calent, amb cura que no caigui l'arrebossat. Quan ja estiguin dauradets, reserveu-ho en un plat amb paper absorbent per retirar l'excés d'oli.

Finalment, fregiu les fulles d'alfàbrega, en una paella amb oli ben calent, i reserveu-les amb paper absorbent de cuina.

I ja per acabar, poseu una mica de ‘mojo picón' a la base del plat, al damunt poseu-hi un o més nuggets i acompanyeu-ho amb les fulles d'alfàbrega fregides, les maduixes i les crispetes senceres.
Anar al contingut