Nuggets de rap amb crispetes i mojo picón de maduixes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oscar Amador
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les Temptacions, Palau Solità i Plegamans (Vallès Occidental)
- Informació nutricional -Obre
les maduixes són més riques en vitamina C que les tarongesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per fer els nuggets de rap:
- 300 g de cua de rap sense espines (tallat en daus)
- 1 bossa de crispetes de blat de moro (per a microones)
- 2 clares d'ou batudes
- sal i pebre
- oli
- Per fer el mojo picón' de maduixes:
- 2 nyores en remull
- 4 maduixes
- 1/2 caiena
- 1 all
- 1/2 culleradeta de pebre vermell picant
- 1/2 culleradeta de comí
- 30 g de molles de pa
- 2 cullerades de vinagre balsàmic
- 6 cullerades d'oli d'oliva suau
- sal
- Per a la presentació:
- manat d'alfàbrega fresca
- 2 maduixes
PREPARACIÓ
Per fer el mojo picón, introduïu a la batedora tots els ingredients; les maduixes, i la nyora sencera i remullada, les espècies, el pa i el vinagre i tritureu-ho. Seguidament, emulsioneu-ho amb l'oli per donar-li textura i anar-ho muntant, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
A continuació, feu les crispetes al microones seguint les indicacions del paquet. Un cop fetes les crispetes, reserveu-ne un grapat per acabar el plat i la resta tritureu-les amb la batedora fins a aconseguir una pols gruixuda.
Tot seguit, salpebreu el rap, tallat en supremes, sense espines, i poseu a escalfar la paella amb oli d'oliva. Després, passeu els talls de rap per les clares batudes, arrebosseu-los amb la pols de crispetes i fregiu-los en la paella amb oli ja ben calent, amb cura que no caigui l'arrebossat. Quan ja estiguin dauradets, reserveu-ho en un plat amb paper absorbent per retirar l'excés d'oli.
Finalment, fregiu les fulles d'alfàbrega, en una paella amb oli ben calent, i reserveu-les amb paper absorbent de cuina.
I ja per acabar, poseu una mica de mojo picón' a la base del plat, al damunt poseu-hi un o més nuggets i acompanyeu-ho amb les fulles d'alfàbrega fregides, les maduixes i les crispetes senceres.
A continuació, feu les crispetes al microones seguint les indicacions del paquet. Un cop fetes les crispetes, reserveu-ne un grapat per acabar el plat i la resta tritureu-les amb la batedora fins a aconseguir una pols gruixuda.
Tot seguit, salpebreu el rap, tallat en supremes, sense espines, i poseu a escalfar la paella amb oli d'oliva. Després, passeu els talls de rap per les clares batudes, arrebosseu-los amb la pols de crispetes i fregiu-los en la paella amb oli ja ben calent, amb cura que no caigui l'arrebossat. Quan ja estiguin dauradets, reserveu-ho en un plat amb paper absorbent per retirar l'excés d'oli.
Finalment, fregiu les fulles d'alfàbrega, en una paella amb oli ben calent, i reserveu-les amb paper absorbent de cuina.
I ja per acabar, poseu una mica de mojo picón' a la base del plat, al damunt poseu-hi un o més nuggets i acompanyeu-ho amb les fulles d'alfàbrega fregides, les maduixes i les crispetes senceres.