"Groguillo" de rajada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Barquet, Tarragona
INGREDIENTS
- 8 talls de rajada sense pell
- 1 ceba petita
- 2 grans d'all
- 1 tomàquet madur
- julivert
- safrà
- 1 culleradeta de farina
- 1 got de vi blanc
- 100 g de fesols cuits
- brou de pelut (de peix)
- sal i oli d'oliva
PREPARACIÓ
En una paella amb oli, sofregiu-hi la ceba picada i l'all trinxat.
Quan hagi agafat color, afegiu-hi el julivert picat i, tot seguit, una culleradeta de tomàquet ratllat i una mica de farina. Doneu-hi unes voltes, tireu-hi el vi, deixeu-ho reduir un instant i afegiu-hi el brou de peix. Emboliqueu el safrà en un paper d'alumini, passeu-lo un parell de cops per una flama per torrar-lo una mica i afegiu-lo a la cassola. Afegiu-hi, també, la rajada i els fesols. Rectifiqueu-ho de sal i, si cal, tireu-hi una mica més de brou. Deixeu-ho coure 3 o 4 minuts i ja ho podreu servir.
Quan hagi agafat color, afegiu-hi el julivert picat i, tot seguit, una culleradeta de tomàquet ratllat i una mica de farina. Doneu-hi unes voltes, tireu-hi el vi, deixeu-ho reduir un instant i afegiu-hi el brou de peix. Emboliqueu el safrà en un paper d'alumini, passeu-lo un parell de cops per una flama per torrar-lo una mica i afegiu-lo a la cassola. Afegiu-hi, també, la rajada i els fesols. Rectifiqueu-ho de sal i, si cal, tireu-hi una mica més de brou. Deixeu-ho coure 3 o 4 minuts i ja ho podreu servir.