“Cromesquis” de marisc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mercè Navarro
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Roig Robí, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al farcit:
  • 9 cues de llagostins
  • 100 g de calamarsets
  • 80 g de ceps o xampinyons
  • 3 c/s de pastanaga
  • 2 c/s d'escalunya picada
  • 2 c/s de julivert picat
  • sal
  • pebre negre mòlt
  • oli d'oliva
  • Per a la beixamel:
  • 50 g de mantega
  • 40 g de farina
  • 1/2 l de llet
  • sal
  • pebre
  • nou moscada
  • Per a la pasta de fregir:
  • 100 g de farina
  • aigua molt freda
  • sal
  • ruca (opcional)

PREPARACIÓ

Per fer el farcit, talleu el cos i les potes dels calamarsets i la pastanaga a daus de la mateixa mida, piqueu l'escalunya, poseu-ho tot en una paella amb una mica d'oli calent i deixeu-ho coure a foc mitjà durant dos o tres minuts. Mentrestant, peleu els llagostins, talleu-ne els cossos a rodanxes i talleu els bolets a daus. A continuació, afegiu els bolets, els llagostins i el julivert a la paella, salpebreu-ho, remeneu-ho bé i reserveu-ho.

Per fer la beixamel, poseu a escalfar la llet en un cassó. Mentrestant, poseu la mantega en un altre cassó al foc. Quan estigui fosa, afegiu-hi la farina i barregeu-ho a foc lent. De seguida, aboqueu-hi la llet bullent, un polsim de nou moscada, la sal i el pebre i remeneu-ho amb força durant uns quants minuts. Tot seguit, a fora del foc, afegiu el farcit a la paella de la beixamel, barregeu-ho tot bé, poseu-ho en una safata i deixeu-ho refredar a la nevera. Quan estigui ben fred, enfarineu-vos les mans i feu pilotes amb la massa per fer els “cromesquis”.

Per fer la pasta de fregir, aboqueu en un bol l'aigua ben freda, la farina i un polsim de sal i remeneu-ho fins que obtingueu una pasta lleugera. Després, passeu els “cromesquis”, un per un, per la pasta i fregiu-los en una paella amb oli abundant i ben calent. Quan estiguin dauradets, reserveu-los sobre paper absorbent.

I j a per acabar, serviu els “cromesquis” acompanyats d'una mica de ruca.
Anar al contingut