Cromesquis de marisc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mercè Navarro
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Roig Robí, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per al farcit:
- 9 cues de llagostins
- 100 g de calamarsets
- 80 g de ceps o xampinyons
- 3 c/s de pastanaga
- 2 c/s d'escalunya picada
- 2 c/s de julivert picat
- sal
- pebre negre mòlt
- oli d'oliva
- Per a la beixamel:
- 50 g de mantega
- 40 g de farina
- 1/2 l de llet
- sal
- pebre
- nou moscada
- Per a la pasta de fregir:
- 100 g de farina
- aigua molt freda
- sal
- ruca (opcional)
PREPARACIÓ
Per fer el farcit, talleu el cos i les potes dels calamarsets i la pastanaga a daus de la mateixa mida, piqueu l'escalunya, poseu-ho tot en una paella amb una mica d'oli calent i deixeu-ho coure a foc mitjà durant dos o tres minuts. Mentrestant, peleu els llagostins, talleu-ne els cossos a rodanxes i talleu els bolets a daus. A continuació, afegiu els bolets, els llagostins i el julivert a la paella, salpebreu-ho, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Per fer la beixamel, poseu a escalfar la llet en un cassó. Mentrestant, poseu la mantega en un altre cassó al foc. Quan estigui fosa, afegiu-hi la farina i barregeu-ho a foc lent. De seguida, aboqueu-hi la llet bullent, un polsim de nou moscada, la sal i el pebre i remeneu-ho amb força durant uns quants minuts. Tot seguit, a fora del foc, afegiu el farcit a la paella de la beixamel, barregeu-ho tot bé, poseu-ho en una safata i deixeu-ho refredar a la nevera. Quan estigui ben fred, enfarineu-vos les mans i feu pilotes amb la massa per fer els cromesquis.
Per fer la pasta de fregir, aboqueu en un bol l'aigua ben freda, la farina i un polsim de sal i remeneu-ho fins que obtingueu una pasta lleugera. Després, passeu els cromesquis, un per un, per la pasta i fregiu-los en una paella amb oli abundant i ben calent. Quan estiguin dauradets, reserveu-los sobre paper absorbent.
I j a per acabar, serviu els cromesquis acompanyats d'una mica de ruca.
Per fer la beixamel, poseu a escalfar la llet en un cassó. Mentrestant, poseu la mantega en un altre cassó al foc. Quan estigui fosa, afegiu-hi la farina i barregeu-ho a foc lent. De seguida, aboqueu-hi la llet bullent, un polsim de nou moscada, la sal i el pebre i remeneu-ho amb força durant uns quants minuts. Tot seguit, a fora del foc, afegiu el farcit a la paella de la beixamel, barregeu-ho tot bé, poseu-ho en una safata i deixeu-ho refredar a la nevera. Quan estigui ben fred, enfarineu-vos les mans i feu pilotes amb la massa per fer els cromesquis.
Per fer la pasta de fregir, aboqueu en un bol l'aigua ben freda, la farina i un polsim de sal i remeneu-ho fins que obtingueu una pasta lleugera. Després, passeu els cromesquis, un per un, per la pasta i fregiu-los en una paella amb oli abundant i ben calent. Quan estiguin dauradets, reserveu-los sobre paper absorbent.
I j a per acabar, serviu els cromesquis acompanyats d'una mica de ruca.