Cerca
 
TV3
 
 

Cronos - Tots els vídeos

Vídeo més recent del programa

 
Documental  - 05/12/2011 52.06

L'alçament d'una superpotència

La gran crisi econòmica del 1929 sembla que enfonsarà els Estats Units. Els bancs tanquen en cadena, el que ahir valia un milió ara no val res. Aquella potència emergent, que havia sortit de la Primera Guerra Mundial amb un superàvit financer que l'havia convertit en el banquer del món, ara s'enfonsava en la depressió.

 
 

Més videos de...

 • Play 3.16
  13/12/2013 

  Presentació "La batalla del Somme"

  Quan la Primera Guerra Mundial va començar, a l'agost de 1914, els joves europeus van anar al combat amb el convenciment que cap a Nadal ja serien un altre cop a casa. A la Gran Bretanya, amb un exèrcit regular minúscul, es va fer una crida als civils perquè s'allistessin. Milers i milers de joves van fer cas a la crida. A principis de 1916 ja estaven preparats per anar al front. Amb aquest nou exèrcit, els britànics volien trencar les línies alemanyes amb un atac devastador. El lloc escollit va ser el nord de França, al costat del riu Somme. U de juliol de 1916, nord de França, a la riba del riu Somme... Està a punt de desencadenar-se una de les batalles més sagnants de la Primera Guerra Mundial. Els soldats alemanys han patit un bombardeig brutal i sense treva durant l'última setmana. Els britànics confien que tantes bombes hauran destruït totes les defenses i que la seva infanteria avançarà sense gaires problemes.

 • Play 52.06
  05/12/2011 

  L'alçament d'una superpotència

  La gran crisi econòmica del 1929 sembla que enfonsarà els Estats Units. Els bancs tanquen en cadena, el que ahir valia un milió ara no val res. Aquella potència emergent, que havia sortit de la Primera Guerra Mundial amb un superàvit financer que l'havia convertit en el banquer del món, ara s'enfonsava en la depressió.

 • Play 52.03
  13/10/2011 

  La història dels Estats Units - Capítol 4: Ciutats

  Centenars de milers de nous emigrants, acer barat, la invenció de l'ascensor, els gratacels... A finals del segle XIX, el món modern comença a transformar els Estats Units. Les ciutats creixen sota el nou impuls de la indústria i dels serveis. A més, les ciutats s'electrifiquen, a Texas es descobreix un mar subterrani de petroli i els cotxes comencen a ser barats.

 • Play 52.03
  13/10/2011 

  La història dels Estats Units - Capítol 3: Divisió

  El nord contra el sud. Així, d'aquesta manera tan simple, s'explica un dels episodis més terribles de la història del segle XIX: la guerra de Secessió de Nord-amèrica. Els Estats Units eren, fins aleshores, un país amb una economia diversa. El nord era molt més industrial que el sud, dedicat molt més als conreus. Precisament, la millora del conreu del cotó farà que el sistema esclavista torni a tenir sentit econòmic.

 • Play 23.16
  24/04/2014 - Les vacances romanes de la Catherine

  Menjar com els italians

 • Play 12.30
  24/04/2014 - Tresors del món, patrimoni de la humanitat

  Head-Smashed-In, el precipici dels bisons. El Canadà

  Viatgem fins el Canadà per visitar Head-Smashed-In, el precipici dels bisons.

 • Play 52.00
  24/04/2014 - Una altra mirada

  Cubano: vida i mort de la revolució

  Retrat "de carrer" sobre la situació política i social a Cuba. El documental està gravat de manera clandestina i té aquest valor, de retratar allò que no es podria fer de manera oficial.

 • Play 52.55
  24/04/2014 - Mals temps per al planeta

  Madagascar, el costat fosc del paradís

  La cara oculta d'aquesta bellíssima illa es troba al sud, on milions de persones han caigut en l'oblit més absolut. Les sequeres s'intensifiquen, els sòls s'empobreixen cada cop més, l'aigua escasseja i els recursos pesquers disminueixen a gran velocitat, en alguns casos perilla fins i tot la seva existència.

 • Play 58.35
  23/04/2014 - 60 minuts

  El rescat secret dels bancs

  En aquest reportatge, Harald Schumann, periodista d'un diari berlinès, viatja a Irlanda, Espanya, Xipre i Brussel·les per buscar la resposta a una pregunta que en principi hauria de ser fàcil de respondre: "Qui rep els diners dels rescats bancaris que es porten a terme a Europa?" Sorprenentment, és pràcticament impossible aclarir-ho. I les poques pistes que hi ha per respondre a la pregunta fan que ens plantegem molts dubtes sobre què hi ha realment al darrere d'aquests rescats.

 • Play 49.42
  23/04/2014 - Retrats

  Joan Fontcuberta: La mirada intencionada

  El protagonista del programa del 33 "Retrats" és el fotògraf, artista visual i assagista Joan Fontcuberta. La setmana de Sant Jordi, "Retrats" es desplaça a la Fàbrica de les Arts Roca Umbert, a Granollers, una antiga fàbrica recuperada i convertida en un interessant espai cultural, per conversar amb Joan Fontcuberta, que acaba de rebre el Premi Hasselblad de fotografia, el guardó internacional més prestigiós d'aquesta disciplina. Jaume Barberà parla amb Fontcuberta de la defensa del "dubte" com a tècnica saludable per relacionar-nos amb els mitjans de comunicació en un moment en què la informació ens envolta i satura fins a nivells impossibles de controlar. També es conversa sobre el paper que té la fotografia en l'activisme crític, així com del seu pes fonamental com a arma de denúncia. En paraules de l'artista: "Avui la censura ja no s'exerceix tant vetant l'accés a la informació com sepultant-la en un magma de dades inservibles, inútils i que ens despisten". Fontcuberta també parla de la "postfotografia", un altre dels conceptes que més ha analitzat els darrers temps, i l'emmarca en una societat que recorre a la imatge com a sistema de vida. Segons Fontcuberta, "Vivim en un món d'imatges i de pantalles, i cada vegades ens acostem més al món orwellià, en què els grans germans ens vigilaran pertot arreu". Al llarg de la conversa, també es parla de la trajectòria personal de l'artista i dels principals temes i motivacions de la seva obra per prendre consciència del joc de miralls que proposa cada cop que fa una fotografia i del caràcter camaleònic, crític i reflexiu de les seves creacions.

 • Play 15.03
  23/04/2014 - El matí

  Frederick Forsyth, mestre del "thriller" polític, ens ha parlat de "La llista"

  Mònica Terribas ha conversat amb l'escriptor anglès, que es va fer conegut mundialment arran de la novel·la "Xacal" l'any 1971. Des d'aleshores, ja n'ha escrit tretze més i avui ens ha presentat la catorzena.

Cercador

 
 
 

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.