Cerca
 
TV3
 
 

Cronos - Tots els vídeos

Vídeo més recent del programa

 
Divulgació  - 02/04/2012 49.30

Jekyll i Hyde: la història real

El documental ens proposa un joc de miralls fascinant. D'una banda, la història de Jeckyll i Hyde i la seva inspiració en fets reals; i de l'altra, la vida de vegades turmentada, de vegades desmesurada, de l'escriptor Robert Louis Stevenson. Saltarem de l'Edimburg de finals del segle XVIII als Estats Units o a la Polinèsia d'un segle després, mentre, de fons, veurem la narració d'un conte d'horror.

 
 

Més videos de...

 • Play 3.16
  13/12/2013 

  Presentació "La batalla del Somme"

  Quan la Primera Guerra Mundial va començar, a l'agost de 1914, els joves europeus van anar al combat amb el convenciment que cap a Nadal ja serien un altre cop a casa. A la Gran Bretanya, amb un exèrcit regular minúscul, es va fer una crida als civils perquè s'allistessin. Milers i milers de joves van fer cas a la crida. A principis de 1916 ja estaven preparats per anar al front. Amb aquest nou exèrcit, els britànics volien trencar les línies alemanyes amb un atac devastador. El lloc escollit va ser el nord de França, al costat del riu Somme. U de juliol de 1916, nord de França, a la riba del riu Somme... Està a punt de desencadenar-se una de les batalles més sagnants de la Primera Guerra Mundial. Els soldats alemanys han patit un bombardeig brutal i sense treva durant l'última setmana. Els britànics confien que tantes bombes hauran destruït totes les defenses i que la seva infanteria avançarà sense gaires problemes.

 • Play 45.08
  25/10/2013 

  Jack l'Esbudelllador. La història definitiva. 2a part

  Qui era Jack l'Esbudellador? Un dels assassins en sèrie més famosos de la història. Poc se sap, fins ara, de la personalitat d'aquest criminal. Se li atribueixen directament cinc assassinats. Entre l'agost i el novembre de 1888, cinc noies que es dedicaven a la prostitució van aparèixer degollades al barri londinenc de Whitechapel. Els crims van ser especialment horribles i sagnants. Diverses víctimes van ser trossejades i torturades. Però un dia, quan encara no hi havia pistes fiables, l'assassí va deixar de matar. Què havia passat? Mai no es va saber del cert qui havia estat realment Jack l'Esbudellador. La manera de matar, l'obsessió per la sang, el període en què es van cometre els crims... Tots aquests factors van fer assenyalar en aquell moment diversos homes com a possibles assassins. Però cap no va arribar a ser inculpat. Amb els anys, els investigadors han regirat les antigues proves i han acusat altres homes com a possibles autors dels fets, entre d'altres l'escriptor Lewis Carroll o el membre de la casa reial britànica, el príncep Albert Víctor, però no se n'ha pogut provar mai l'autoria. La recerca de qui era Jack l'Esbudellador és l'objectiu del documental d'avui a "Cronos", un documental fet amb la tècnica més depurada i rigorosa de reconstrucció, amb unes imatges que ens permeten reviure les tenebres i la boira del Londres de finals del segle XIX, allà on regnava la reina Victòria i a on es podia haver passejat Sherlock Holmes. Un documental fascinant, a "Cronos".

 • Play 45.25
  25/10/2013 

  Jack l'Esbudellador. La història definitiva. 1a part

  Londres, capital de l'imperi britànic, 1888. Els súbdits de la reina Victòria estan atemorits: un assassí molt cruel campa lliure pels seus carrers. Fins i tot ha gosat escriure una nota a la policia que el busca, i la signa amb un nom terrorífic: Jack l'Esbudellador. La psicosi que van generar els assassinats brutals d'unes prostitutes del barri de Whitechapel va fer que mai se sabés del cert quants crims va cometre el mateix assassí. La policia de Londres li va atribuir la mort de cinc dones, la majoria mig esquarterades, però el cert és que durant molt de temps bona part de les morts violentes que hi havia a la capital de l'imperi eren atribuïdes a Jack l'Esbudellador. D'assassins en sèrie ja n'hi havia hagut abans, però a finals del segle XIX a la ciutat més avançada del món la premsa ja tenia un paper clau. Els diaris van començar a competir per veure qui disposava de la millor informació sobre l'assassí, i la policia es va haver d'esforçar per intentar capturar Jack, l'assassí esbudellador. Avui a "Cronos" els oferim una reconstrucció com mai no l'hauran vist: utilitzant animació en tres dimensions, actors i tècnics, un equip britànic va produir el documental que avui els oferim on s'expliquen, amb tots els detalls, els assassinats de Jack l'Esbudellador. Gràcies a la reconstrucció acurada dels escenaris dels crims, l'equip del documental ha pogut aconseguir informació que mai no s'havia trobat fins avui. Viatgin amb nosaltres fins al Londres victorià, on Jack l'Esbudellador regna a les nit.

 • Play 52.39
  14/05/2012 

  Genghis Khan: el genet de l'apocalipsi

  Una de les epopeies més grans de la història. La vida d'un home que, només d'esmentar-ne el nom, feia tremolar els seus enemics: Temujin, més conegut com Gengis Khan. A la Mongòlia de finals del segle XII, les tribus mongoles de pastors nòmades estan habituades a viure en un entorn molt dur. Temujin neix en una família noble. Però la vida de l'aristocràcia mongola no és un llit de roses. Aviat el nen aprendrà a muntar i a disparar l'arc i a combatre. En definitiva, es farà un bon guerrer. Gràcies a això podrà afrontar la difícil vida que el seu llinatge li comporta: el pare serà assassinat i els seus germans conspiraran contra ell.

 • Play 49.30
  02/04/2012 

  Jekyll i Hyde: la història real

  El documental ens proposa un joc de miralls fascinant. D'una banda, la història de Jeckyll i Hyde i la seva inspiració en fets reals; i de l'altra, la vida de vegades turmentada, de vegades desmesurada, de l'escriptor Robert Louis Stevenson. Saltarem de l'Edimburg de finals del segle XVIII als Estats Units o a la Polinèsia d'un segle després, mentre, de fons, veurem la narració d'un conte d'horror.

 • Play 49.57
  19/12/2011 

  "Situació crítica" - Capítol 4: "L'emboscada d'Al-Qaeda"

  Del 2001 al 2004, el govern de Kabul i les forces de la Coalició fan front a una minsa guerrilla formada pels neotalibans i grups hostils al nou règim, mentre que Kabul no aconsegueix controlar els diferents senyors de la guerra. En aquell moment, però, res deixa endevinar que la guerra afganesa s'allargarà durant molts anys.

 • Play 51.57
  30/10/2014 - Tots al tren!

  L'Exprés de la reunificació

 • Play 5.55
  30/10/2014 - Cuines

  Cocotxes de muntanya amb cloïsses

 • Play 28.33
  30/10/2014 - La fàbrica de menjar d'en Jimmy

  Llevar-se i marxar

  En Jimmy prepara l'esmorzar en un tres i no res amb un canó creat especialment per fer cereals d'arròs inflat. També descobreix que l'energia del pedaleig és essencial per fer mantega de cacauet a escala industrial. En una fàbrica de iogurts, una mà d'obra invisible i no remunerada de milers de milions ajuda en Jimmy a fer el seu propi iogurt de maduixa. El te és la beguda predilecta d'en Jimmy: fins a quinze tasses, en beu al dia! Per això està encantat a visitar una fàbrica de te i aprendre com el tastador en cap s'assegura que tots els tes tinguin el mateix gust, des de la primera fins a l'última tassa.

 • Play 00.32
  30/10/2014 - Tags

  COSPLAY

  Voleu veure les millors disfresses de "Bola de drac"? Entreu i flipeu!

 • Play 52.00
  30/10/2014 - L'Àfrica més salvatge

  El llac Turkana, el regne dels cocodrils

 • Play 1.21
  30/10/2014 - Els imperdibles

  Lletres del "big Time"

  "Via llibre" ha convidat l'escriptor i periodista Marcos Ordóñez a presentar la seva biografia de Perico Vidal, a qui va conèixer quan preparava el llibre "Beberse la vida: Ava Gardner en España". "Big Time: la gran vida de Perico Vidal" ens relata la trajectòria vital i les intimitats d'un apassionat del cinema que va compartir rodatges amb Anthony Quinn, Elizabeth Taylor, Sofia Loren, Orson Welles i David Lean. Pots veure aquesta entrevista íntegra i la resta de propostes del programa a: www.tv3.cat/viallibre

 • Play 26.10
  30/10/2014 - Pròxima parada

  Contra cultura i marea

  Els capítols de la sèrie, a internet.

Cercador

 
 

Enllaços relacionats

 
 

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.