Cerca
 
TV3
 
 

Cronos - Tots els vídeos

Vídeo més recent del programa

 
Divulgació  - 21/06/2013 52.23

La croada dels nens

LA CROADA DELS NENS (The child crusades: Barefoot to the promised land) Va ser una expedició fatídica cap a un destí desconegut. 50.000 nens marxant a banda i banda de les ribes del Rin i del Loira, vestits amb parracs, arrossegant-se descalços pels Alps coberts de neu. Van arribar a la costa mediterrània exhaustos: els van carregar en vaixells sospitosos i van acabar servint d'esclaus en mercats de l'Àfrica del Nord. El reportatge arrenca la commovedora fi d'aquests nens del regne de l'oblit i els retorna la dignitat a les pàgines de la història.

 
 

Més videos de...

 • Play 3.16
  13/12/2013 

  Presentació "La batalla del Somme"

  Quan la Primera Guerra Mundial va començar, a l'agost de 1914, els joves europeus van anar al combat amb el convenciment que cap a Nadal ja serien un altre cop a casa. A la Gran Bretanya, amb un exèrcit regular minúscul, es va fer una crida als civils perquè s'allistessin. Milers i milers de joves van fer cas a la crida. A principis de 1916 ja estaven preparats per anar al front. Amb aquest nou exèrcit, els britànics volien trencar les línies alemanyes amb un atac devastador. El lloc escollit va ser el nord de França, al costat del riu Somme. U de juliol de 1916, nord de França, a la riba del riu Somme... Està a punt de desencadenar-se una de les batalles més sagnants de la Primera Guerra Mundial. Els soldats alemanys han patit un bombardeig brutal i sense treva durant l'última setmana. Els britànics confien que tantes bombes hauran destruït totes les defenses i que la seva infanteria avançarà sense gaires problemes.

 • Play 52.23
  21/06/2013 

  La croada dels nens

  LA CROADA DELS NENS (The child crusades: Barefoot to the promised land) Va ser una expedició fatídica cap a un destí desconegut. 50.000 nens marxant a banda i banda de les ribes del Rin i del Loira, vestits amb parracs, arrossegant-se descalços pels Alps coberts de neu. Van arribar a la costa mediterrània exhaustos: els van carregar en vaixells sospitosos i van acabar servint d'esclaus en mercats de l'Àfrica del Nord. El reportatge arrenca la commovedora fi d'aquests nens del regne de l'oblit i els retorna la dignitat a les pàgines de la història.

 • Play 48.03
  30/01/2012 

  Elisabet I, una reina assassina?

  El documental, a internet.

 • Play 28.39
  21/10/2014 - La fàbrica de menjar d'en Jimmy

  Capítol 2: Què hi ha al meu entrepà?

  Els sandvitxos són molt versàtils. Entre dues llesques de pa es pot posar gairebé qualsevol cosa i s'escauen tant per esmorzar, dinar o sopar com per fer pícnic o picar entre àpats. Però què s'hi amaga, en aquest quadrat estàndard? Per què el pa de supermercat es conserva tou més dies que el pa fet a casa? Jimmy Doherty mira de reproduir el "pa de supermercat" fabricant el seu propi mesclador industrial a partir d'un cubell metàl·lic. També es pregunta per què les llesques de formatge processades són tan populars. No podria ser perquè s'adapten perfectament a la mida del pa? Per què es fonen d'una altra manera que el "formatge normal"? I si el formatge processat només conté un 60 % de formatge, quins són els altres ingredients? Per esbrinar-ho, amb una galleda de llauna i un trepant elèctric, en Jimmy posa en marxa la seva pròpia línia de producció de formatge processat al seu graner.

 • Play 46.32
  21/10/2014 - Chagangtime, la història del camell blanc

  Chagangtime, la història del camell blanc. Primera part

 • Play 25.54
  21/10/2014 - Amb els teus ulls

  Berlín

  Berlín és la capital europea de tot el que és alternatiu, però també la que carrega la història del segle XX al seu mur. Entre passat i present la ciutat s'ha construït més enllà dels marges, innovant i cercant nous estils de vida. Per començar la descoberta de Berlín, la Sophie ha de tocar el mur, i ho farà en companyia de la Marie, que tenia 13 anys el 9 de novembre del 1989. Aleshores ella vivia a la República Democràtica Alemanya, a l'últim edifici davant del mur, i va veure la caiguda del mur davant de casa seva. Després de la caiguda del mur, molts artistes "squatters" van ocupar locals abandonats. La Sophie s'aventura en un dels primers locals ocupats el 1993 : una antiga presó nazi. També coneix un grup de dones que s'han inventat una nova manera de viure juntes i de manera solidària en una copropietat exclusivament de dones. En companyia d'en Martin i la Hanina, la Sophie descobreix l'univers dels "squats" subterranis, on s'organitzen els Vokü, una mena de menjadors vegetarians per als marginats i ajuda a preparar el menjar amb els seus nous companys.

 • Play 3.08
  21/10/2014 - Els imperdibles

  Vestits al sostre del món

  La sèrie documental del 33 "Vestits d'arreu del món" ens porta al Nepal, per descobrir com vesteixen els homes i dones del sostre del món. Des de la fi de la guerra i l'arribada de la democràcia, els vestits clàssics conviuen pels carrers de Katmandú amb els uniformes militars dels nostàlgics i els texans de les joves més atrevides. Pots veure el documentral sencer a: http://www.tv3.cat/videos/4204810/El-Nepal

 • Play 5.43
  21/10/2014 - Els imperdibles

  "Ànima": la mare dels artistes

  Amb motiu de l'estrena a Barcelona de l'obra "Conversaciones con mi madre", el programa "Ànima" ha entrevistat Juan Echanove. L'actor ens parla del seu nou treball, de la seva trajectòria i del seu interès per la gastronomia i, fins i tot, té temps per atendre al telèfon la mare del Toni Puntí. Pots veure l'edició sencera a: www.tv3.cat/anima

 • Play 26.03
  21/10/2014 - Amb els teus ulls

  Índia: Ahmedabad

  Al nord-est de l'Índia, a l'estat de Gujarat, la Sophie i el Pongo s'iniciaran en la rica cultura índia mitjançant trobades impressionants amb les dones d'Ahmedabad. És difícil orientar-se pels carrers bulliciosos i caòtics de l'antiga ciutat. Tant el Pongo com la Sophie es desorienten enmig d'aquest xoc de cultures. Per sort, trobarà bona gent que l'ajudarà a moure's per aquesta societat d'aparença efervescent. En primer lloc, la Rukmini: una dansarina de Barattanatyam que li ensenya la poesia dels gestos. L'Anita, una jove mare de família, inicia la Sophie en la religió jaina, l'avatar de l'hinduisme, que defensa el principi de la no-violència envers el proïsme en tots els aspectes de la vida quotidiana. Finalment la nostra amiga anirà a conèixer les teixidores del poble de Sinhol, de la casta dels intocables, acusades d'acumular totes les tares... Fins que van trobar el suport salvador de Sewa, el primer sindicat femení indi, que fa 40 anys que segueix els preceptes de Mahatma Gandhi, un home nascut aquí, al Gujarat, i esdevingut símbol de pau.

 • Play 26.00
  21/10/2014 - El món des de l'aire

  Mallorca

Cercador

 
 

Enllaços relacionats

 
 

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.