Cerca
 
TV3
 
 

Cronos - Tots els vídeos

Vídeo més recent del programa

 
Documental  - 08/11/2011 51.55

La història dels Estats Units - Capítol 1: Rebels

Primer capítol de la sèrie documental que ens ofereix "Cronos" sobre la història dels Estats Units d'Amèrica. El 1607, un petit grup d'aventurers anglesos desembarca a Jamestown. Tretze anys més tard, els pelegrins s'estableixen a Plymouth, Nova Anglaterra. Motivats per la promesa d'una vida nova, aquests colons s'enfronten a la malaltia, la fam i el conflicte.

 
 

Més videos de...

 • Play 3.16
  13/12/2013 

  Presentació "La batalla del Somme"

  Quan la Primera Guerra Mundial va començar, a l'agost de 1914, els joves europeus van anar al combat amb el convenciment que cap a Nadal ja serien un altre cop a casa. A la Gran Bretanya, amb un exèrcit regular minúscul, es va fer una crida als civils perquè s'allistessin. Milers i milers de joves van fer cas a la crida. A principis de 1916 ja estaven preparats per anar al front. Amb aquest nou exèrcit, els britànics volien trencar les línies alemanyes amb un atac devastador. El lloc escollit va ser el nord de França, al costat del riu Somme. U de juliol de 1916, nord de França, a la riba del riu Somme... Està a punt de desencadenar-se una de les batalles més sagnants de la Primera Guerra Mundial. Els soldats alemanys han patit un bombardeig brutal i sense treva durant l'última setmana. Els britànics confien que tantes bombes hauran destruït totes les defenses i que la seva infanteria avançarà sense gaires problemes.

 • Play 52.06
  14/11/2011 

  La història dels Estats Units - Capítol 2: L'avançada cap a l'oest

  Segon capítol de la sèrie documental que ens ofereix "Cronos" sobre la història dels Estats Units d'Amèrica. Els pioners marxen a la conquesta del vast continent a l'oest de les muntanyes. Les caravanes de carretes han d'afrontar perills i dificultats sense precedentsen el camí cap als turons daurats de Califòrnia. Al llarg del Mississippi, el vaixell de vapor marca el començament d'una nova era.

 • Play 51.55
  08/11/2011 

  La història dels Estats Units - Capítol 1: Rebels

  Primer capítol de la sèrie documental que ens ofereix "Cronos" sobre la història dels Estats Units d'Amèrica. El 1607, un petit grup d'aventurers anglesos desembarca a Jamestown. Tretze anys més tard, els pelegrins s'estableixen a Plymouth, Nova Anglaterra. Motivats per la promesa d'una vida nova, aquests colons s'enfronten a la malaltia, la fam i el conflicte.

 • Play 55.37
  16/04/2014 - 60 minuts

  Per on passa el futur

  Les regions d'intercanvi econòmic juguen un paper clau en una Europa de recomposicions territorials, econòmiques i socials que prenen com a base l'àmbit de l'activitat econòmica i comercial, que se superposa als tradicionals criteris geogràfics, socials o polítics. Encara que el consens entre els poders polítics i econòmics de les àrees afectades és pràcticament unànime a favor de l'anomenat corredor mediterrani, també existeixen algunes reticències que han anat construint alternatives, que també són ja un fet. El documental "Per on passa el futur" mostra com s'ha arribat a aquesta situació, què hi ha en joc, quin és l'escenari i quin món de relacions econòmiques i personals deixem a les futures generacions.

 • Play 50.06
  16/04/2014 - Retrats

  Andreu Palou: aliments i ciència

  "Retrats" rep la visita del catedràtic en Bioquímica i Biologia Molecular Andreu Palou, premi DuPont de la Ciència 2013, tota una eminència en seguretat alimentària, tant en l'àmbit estatal com europeu. Amb aquest investigador mallorquí es parlarà de la importància que té l'alimentació per a la nostra salut -Palou creu que els aliments són els responsables de més de la meitat de les malalties que patim- i es comentaran algunes de les aportacions científiques més rellevants d'aquest investigador en el camp de la nutrició. Andreu Palou ha centrat bona part dels seus estudis en l'obesitat -considerat el principal problema nutricional en els països desenvolupats- i ha descobert que la llet materna podria contribuir a prevenir aquesta malaltia. Al llarg de la conversa també es parla de l'esperança de vida dels europeus, que aviat podria arribar als 100 anys, i de les garanties del nostre sistema alimentari, que Palou considera que és un dels més segurs del món.

 • Play 26.34
  16/04/2014 - Itàlia des de l'aire

  La Campània. De l'illa d'Ischia a Capodimonte

  En aquest episodi iniciem el recorregut per la Campània. Visitarem l'illa d'Ischia, turística i termal, i la de Procida, pesquera. A terra ferma sobrevolarem Pozzuoli. I finalment coneixerem Nàpols, la capital.

 • Play 27.08
  16/04/2014 - Itàlia des de l'aire

  La campània. De Taurasi a Caserta

 • Play 23.50
  16/04/2014 - Parcs per a totes les estacions

  El Parc Nacional Wood Buffalo

  La creació del Parc Nacional Wood Buffalo l'any 1922 va salvar de l'extinció el bisó americà de bosc. Aquest parc, el més gran del Canadà i el segon més gran del món, ha contribuït a la recuperació de moltes altres espècies.

 • Play 24.03
  16/04/2014 - Parcs per a totes les estacions

  El Parc Nacional de Pukaskwa

  Al Parc Nacional de Pukaskwa, al Canadà, la col·laboració entre el personal del parc i els pobles que hi han viscut des de fa generacions està contribuint a la recuperació de diverses espècies amenaçades.

 • Play 47.00
  16/04/2014 - Connexions d'enginyeria

  El teatre de l'Òpera de Sydney

  Els capítols de la sèrie, a internet.

Cercador

 
 

Enllaços relacionats

 
 

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.