Caçadors de bolets

Previsió d'on trobar bolets

Previsió d'on trobar bolets. Última mapa.

Cada setmana l'Enric Gràcia, micòleg i assessor científic del programa, prepara la previsió micològica: quins bolets podrem trobar la setmana que ve a Catalunya i on en podrem trobar. Per fer aquesta previsió setmanal analitza els factors meteorològics i les dades que li han facilitat els observadors repartits per tot Catalunya, a peu de bosc, i que l'informen de l'evolució dels hàbitats dia a dia. Aquí trobareu aquests mapes de pronòstic detallats.

Tria el mapa

Últim mapa

La Previsió

Continuen les nits fredes a muntanya, sense gelades, i les nits fresques a la plana. Plou de manera regular i, per tant, continua la bona temporada de bolets.
Aquesta setmana, a les pinedes de muntanya, [mapa 1] podrem trobar bolets des de 1.600 fins a 900 metres, principalment en pinedes de pi roig. Continuen les troballes de rovellons però, bàsicament, pinetells i rovellons de sang. Serà de les darreres setmanes del rovelló de pi negre i rovelló d'avet. El rossinyolic camagroc apareixerà en grans florides. Podrem trobar cep, llengua de bou, rossinyol, fredolic, verderol, llenega negra, llenega blanca i llenegalls.
En fagedes i rouredes (mapa 2) seguirem trobant cep, rossinyol, trompeta i camagroc.
I en castanyars, alzinars, suredes i pinedes de la terra baixa i litoral (mapa 3) hi podreu trobar surenys, encara algun reig i lleteroles roges, tot i que força corcades.
Bon passeig i bones troballes!
Últim mapa

Últim mapa