Caçadors de bolets

Previsió d'on trobar bolets

Previsió d'on trobar bolets. Última mapa.

Cada setmana l'Enric Gràcia, micòleg i assessor científic del programa, prepara la previsió micològica: quins bolets podrem trobar la setmana que ve a Catalunya i on en podrem trobar. Per fer aquesta previsió setmanal analitza els factors meteorològics i les dades que li han facilitat els observadors repartits per tot Catalunya, a peu de bosc, i que l'informen de l'evolució dels hàbitats dia a dia. Aquí trobareu aquests mapes de pronòstic detallats.

Tria el mapa

Últim mapa

La Previsiˇ

En tot el territori tenim el terra del bosc amarat d'aigua. Les nits sˇn fredes i, al Pirineu i Pre-Pirineu, les glašades sˇn el pa de cada nit. Per sota dels 400 metres, les temperatures es mantindran al voltant dels 10-14 ║C al migdia i per tant s'hi poden trobar bolets. TambÚ se'n poden trobar, en localitats molt cÓlides fins als 800 metres. No serÓ senzill, caldrÓ caminar.
Us recomanem visitar les solanes de les pinedes de pi roig, situades entre els 800 i els 600 metres. Hi podreu trobar fredolics, rovellons i camagrocs. En pinedes de pi roig i pinassa, sobre terrenys calcificats, una bona florida de llenegues negres i algun rovellˇ de sang.
En fagedes i rouredes es mantindran les trompetes i llengŘes de bou, camagrocs i carlets, que estaran poc cucats.
Recomanem visitar les pinedes de la terra baixa i litoral on podreu trobar una bona florida de vinaders i fredolics, mentre que en alzinars, suredes i castanyars, podreu collir carlets i, si hi ha bona humitat, trompetes. En terrenys calcificats, molt bones florides de llenegues negres i fredolics.
Bones passejades i bones troballes!
Últim mapa

Últim mapa