Caçadors de bolets

Previsió d'on trobar bolets

Previsió d'on trobar bolets. Última mapa.

Cada setmana l'Enric Gràcia, micòleg i assessor científic del programa, prepara la previsió micològica: quins bolets podrem trobar la setmana que ve a Catalunya i on en podrem trobar. Per fer aquesta previsió setmanal analitza els factors meteorològics i les dades que li han facilitat els observadors repartits per tot Catalunya, a peu de bosc, i que l'informen de l'evolució dels hàbitats dia a dia. Aquí trobareu aquests mapes de pronòstic detallats.

Tria el mapa

Últim mapa

La Previsió

Comença la temporada i ja avancem que aquesta serà diferent: Diferent de les altres 10 temporades de programa.
Ha estat un estiu humit i fresc. Ha plogut força, per sobre de l'usual, i no ha fet calor fins als darrers dies.
A muntanya les nits són fresques, gairebé fredes, per això podem trobar bolets en una ampla faixa d'altures: des dels 1.900 metres fins a la vora dels 900.
Així trobarem rovellons (ja siguin de pi negre, d'avet, com pinetells i rovellons veritables) tant en solana com obaga, això sí, extremadament corcats. En boscos humits es barrejaran amb rossinyols, i amb bolets de temps freds com (rossinyolics) camagrocs i trompetes, fins i tot amb verderols i fredolic gros. I, en certes pinedes calcàries, ja començaran a aparèixer les llenegues negres.
Aquesta setmana trobarem una nova florida de ceps en pinedes, fagedes i rouredes humides, acompanyada de trompetes, rossinyols, llengua de bou i camagrocs.
Però també trobarem bolets a la plana: és una bona setmana per buscar reigs en alzinars, suredes i castanyedes.
Com veieu, un molt bon començament de temporada. Se'ns gira feina.
Bona passejada i bones troballes!
Últim mapa

Últim mapa