Caçadors de bolets

Previsió d'on trobar bolets

Previsió d'on trobar bolets. Última mapa.

Cada setmana l'Enric Gràcia, micòleg i assessor científic del programa, prepara la previsió micològica: quins bolets podrem trobar la setmana que ve a Catalunya i on en podrem trobar. Per fer aquesta previsió setmanal analitza els factors meteorològics i les dades que li han facilitat els observadors repartits per tot Catalunya, a peu de bosc, i que l'informen de l'evolució dels hàbitats dia a dia. Aquí trobareu aquests mapes de pronòstic detallats.

Tria el mapa

Últim mapa

La Previsiˇ

Les bones perspectives de la temporada es compliquen. A les gelades a alta muntanya, s'hi afegeix la falta de pluja i l'apariciˇ del vent. La sensaciˇ de sequedat s'accentuarÓ.
Aquesta setmana, a les pinedes de pi roig i de pinassa, [mapa 1] hi podrem trobar bolets des dels 1.200 fins als 900 metres. Hi podrem trobar rovellons, rossinyolics camagrocs, llengua de bou, fredolics, verderol i llenegues. TambÚ ceps i rossinyols, per˛ ja escassos, i els ceps forša cucats. En aquestes pinedes caldrÓ buscar orientacions nord per˛, alhora, protegides de la tramuntana.
En fagedes i rouredes (mapa 2) seguirem trobant algun cep i rossinyols, per˛ en mÚs quantitat trompetes, camagrocs i llenega blanca. Les llores estaran molt cucades.
I en castanyedes, alzinars, suredes i pinedes de la terra baixa i litoral (mapa 3), hi podreu trobar una florida molt interessant de surenys i ceps d'estiu, vinaders, encara algun reig i lleteroles roges.
Recordeu buscar orientacions nord protegides del vent. I una advertŔncia, estan apareixent fredolics bords, especialment en fagedes. Si trobeu fredolics feu-los revisar per una persona entesa.
Bons passeigs i bones troballes!
Últim mapa

Últim mapa