Caçadors de bolets

Previsió d'on trobar bolets

Previsió d'on trobar bolets. Última mapa.

Cada setmana l'Enric Gràcia, micòleg i assessor científic del programa, prepara la previsió micològica: quins bolets podrem trobar la setmana que ve a Catalunya i on en podrem trobar. Per fer aquesta previsió setmanal analitza els factors meteorològics i les dades que li han facilitat els observadors repartits per tot Catalunya, a peu de bosc, i que l'informen de l'evolució dels hàbitats dia a dia. Aquí trobareu aquests mapes de pronòstic detallats.

Tria el mapa

Últim mapa

La Previsió

Aquesta setmana hem anat de fred a calor, de gebrades a matins de boira baixa. I els primers dies, una notable inversió tèrmica ha mantingut l'aire molt fred al fons de les valls. Per tant, a partir d'ara haurem de seleccionar molt bé els llocs on anar a buscar bolets: defugirem els fons de vall, preferirem solanes i el litoral a la muntanya.
Aquesta setmana, a les pinedes de pi roig, [mapa 1] hi haurà bolets des dels 800 fins als 600 metres. Podrem trobar fredolic, fredolic gros, algun rovelló i camagrocs. En pinedes de pi roig i pinassa, sobre terrenys calcificats, llenegues negres i rovelló de sang.
En fagedes i rouredes (mapa 2), el mapa sembla més generós del que trobareu: trompetes, llengües de bou, camagrocs i carlets.
En canvi, en castanyedes, alzinars, suredes i pinedes de la terra baixa i litoral (mapa 3) podrem tenir més sort. En pinedes arran de mar podreu trobar vinaders i en alzinars: esteperols, carlets, alguna trompeta i algun rossinyol escadusser. En terrenys calcificats, llenegues negres, blanques i fredolics. Això sí, sempre en poques quantitats.
Bones passejades i bones troballes!
Últim mapa

Últim mapa