La TVC del futur
tv3D

TV3 ja emet en 3D

Televisió de Catalunya sempre ha estat pionera en l'aplicació de la tecnologia al servei dels espectadors. Una vegada més ens hem avançat al futur començant a emetre algunes transmissions en 3D.

Les emissions de Televisió de Catalunya en estereoscòpic 3D es fan amb la tecnologia “side by side”, una de les més reconegudes internacionalment. Aquesta tècnica envia dues imatges per un mateix canal, una de destinada a l’ull dret, i l’altra, a l’ull esquerre. El resultat en un televisor no adaptat al 3D és el de la pantalla dividida en dues imatges aparentment iguals, com podeu veure en aquest vídeo. Però en un aparell preparat per a emissions 3D i fent servir unes ulleres igualment preparades, gràcies a aquesta tècnica, experimentem una sensació de tridimensionalitat sobre una superfície plana. L’ull dret veu una imatge lleugerament diferent de l’ull esquerre. El cervell suma les dues imatges i s’aconsegueix l’efecte de profunditat.
Les càmeres que enregistren les imatges en 3D també són especials: miren com si fossin els ulls humans i per això tenen dues òptiques idèntiques i sincronitzades, muntades sobre un únic suport. L’efecte 3D s’aconsegueix amb més o menys intensitat augmentant o disminuint la distància entre les òptiques. A més distància, els objectes creixen; a menys distància, els objectes disminueixen.


 


La tecnologia “side by side” no és, però, l’única forma possible de veure imatges tridimensionals. Aquí teniu un altre exemple de fotos amb efecte 3D. Per poder veure-les, necessitaràs unes ulleres com les de la imatge.

Si vols saber més coses sobre la tecnologia tridimensional a TV3, clica aquí

 

3D TV

TVC produeix per a totes les plataformes digitals de contingut

Publicitat