Com parla la televisió? » Quan es vol entretenir

Quan es vol entretenir…

 
Publicitat
 • Video: Tots els gags han de fer riure? Tots els gags han de fer riure?
  Tots els gags han de fer riure?

  No necessàriament. Un element essencial dels programes d'entreteniment és l'efecte sorpresa, que s'aconsegueix principalment mitjançant els gags. Els gags donen aquest efecte sorpresa amb més eficàcia que cap altre recurs, però no necessàriament s'han de basar en l'humor; també poden fer reflexionar.

 • Video: No confonguis l'humor amb l'entreteniment. No confonguis l'humor amb l'entreteniment.
  No confonguis l'humor amb l'entreteniment.

  L'humor pot ser part de l'entreteniment, ja que fer riure -o somriure- és una magnífica eina per entretenir, però no sempre cal que hi sigui present. A més, fer humor és especialment difícil, entre altres coses perquè allò que fa riure als uns pot tenir l'efecte oposat en els altres, o si més no deixar-los indiferents.

  No confonguis l'humor amb l'entreteniment.

  Si cliqueu aquí podeu veure el guió que es va fer servir per produir aquest gag del "Polònia".

 • Video: De què serveix el públic? De què serveix el públic?
  De què serveix el públic?

  La presència de públic en el plató d'un programa d'entreteniment actua com a caixa de ressonància del(s) presentador(s). Amb les seves reaccions, el públic augmenta l'eficàcia dels gags, tant si són reaccions espontànies o induïdes pel regidor, que si convé anima el públic a aplaudir. I també en determinades ocasions el públic participa de manera activa en el programa i pot arribar a fer-se'n protagonista.

 • Foto: Com són els guions d'entreteniment? Com són els guions d'entreteniment?
  Com són els guions d'entreteniment?

  Els guions dels programes d'entreteniment, tot i que també marquen el text que han de dir i les accions que han de fer els presentadors, deixen un cert marge d'improvisació, cosa que no fan els textos d'informatius o els guions dels programes de ficció. A més el llenguatge d'entreteniment és el més ric en recursos, ja que pot incloure elements de ficció, informacions, entrevistes, paròdies, concursos, música….

  Com són els guions d'entreteniment?

  Clicant aquí podeu baixar-vos el guió sencer del programa "Divendres" al qual pertany aquest fragment. Podeu comparar el clip amb el guió original i comprovar fins a quin punt s'assemblen.

 • Foto: Hi ha límits en l'entreteniment? Hi ha límits en l'entreteniment? Hi ha límits en l'entreteniment?
  Hi ha límits en l'entreteniment?

  Els límits entre el que és acceptable i el que no ho és se situen en una frontera poc definida que varia amb el temps i entre una cadena i una altra. En general, nosaltres seguim la norma que es tracta de no ofendre la dignitat de ningú, especialment dels que participen en els programes, ni de ferir la sensibilitat dels qui se'ls miren. En tot cas, els professionals de TV3 tenim clarament assumit quins són els límits que regeixen en tot moment a la cadena.

 • Video: On podem trobar entreteniment? On podem trobar entreteniment?
  On podem trobar entreteniment?

  L'entreteniment va íntimament lligat a la televisió. Un programa que no entretingui, és a dir, que no capti i retingui l'atenció dels telespectadors, està condemnat al fracàs. No obstant es considera que certs gèneres apliquen el llenguatge pensat per entretenir d'una manera més explícita i deliberada, i en major proporció, que d'altres. Aquests en són alguns:

Publicitat