Com parla la televisió? » El disseny gràfic

El disseny gràfic

 
Publicitat
 • Video: Cada canal té el seu look. Cada canal té el seu look.
  Cada canal té el seu look.

  Cada canal (o cadena) de televisió té els seus elements visuals i sonors propis que l'identifiquen enfront d'altres canals i que permeten reconèixe'l a primer cop d'ull. El disseny d'aquests elements, que estan presents en totes les ràfegues i molinets, a més d'identificar el canal transmet la seva estètica i el seu estil de continguts. Aquest disseny i la manera d'aplicar-lo es defineixen, precisament, en el llibre d'estil.

 • Video: Una mosca que no vola Una mosca que no vola Una mosca que no vola
  Una mosca que no vola

  Anomenem mosca el logo sobreimpressionat a les imatges que apareix en un angle de la pantalla i que identifica el canal. No s'hi inclou, però, mentre s'emet publicitat.

 • Video: D'entrada, la careta D'entrada, la careta
  D'entrada, la careta

  Les caretes són les imatges, normalment acompanyades de música, que apareixen just al començament d'un programa i serveixen per identificar-lo. Alhora, les caretes estableixen clarament, o com a mínim insinuen, de què anirà el programa en qüestió. Per la seva banda, les ràfegues i molinets que actuen com a separadors solen compartir l'estètica de la careta.

 • Video: Quan cal inventar imatges Quan cal inventar imatges
  Quan cal inventar imatges

  Quan no disposis de prou imatges per il·lustrar una notícia o un reportatge hauràs de recórrer a la postproducció gràfica, és a dir, a generar imatges informàticament. La postproducció gràfica són els mapes, les estadístiques, dades i altres informacions visuals que s'utilitzen, per exemple, en la recreació d'accidents o catàstrofes i són especialment útils en els espais informatius i divulgatius quan es vol reforçar un text amb imatges per afavorir una comprensió millor de la informació.

 • Video: L'estil, per escrit L'estil, per escrit
  L'estil, per escrit

  Les cadenes de televisió tenim un llibre d'estil que recull el conjunt d'especificacions sobre els colors, les formes, la tipografia i altres elements gràfics que defineixen el format visual de la continuïtat de cada cadena. El format visual que actualment utilitzem a TV3 és l'anomenat "efecte mirall", basat en plans horitzontals de simetria com els que veus en aquest molinet.

Publicitat