Reportatges

Quatre històries europees, a "Blog Europa"

Aquesta setmana, a "Blog Europa": roselles a la tardor a Londres, superàvit de metges a Valònia, art arran de via a Dinamarca i vagues de trens a Alemanya.

Aquest dissabte oferim un nou capítol de "Blog Europa" en què recuperem quatre reportatges elaborats per estudiants catalans de Periodisme i Comunicació Audiovisual que estan fent una beca Erasmus. A partir de les 00.15, el programa emet els reportatges següents:

"Roselles a la tardor". Victòria Oliveres. Londres
Cada mes de novembre Londres s'omple de roselles vermelles. Són el símbol que recorda els soldats britànics morts en la Primera Guerra Mundial i enguany són encara més populars perquè se'n commemora el centenari. Però diversos grups pacifistes no estan d'acord amb aquest símbol i fan la seva contracampanya amb roselles blanques.

"Superàvit de metges a Valònia". Anna Torres. Lovaina.
Imagineu haver estudiat set anys una carrera universitària i no poder-vos dedicar a allò per a què us heu preparat tants anys? Aquest és el malson que actualment estan vivint els estudiants de Medicina valons que estan a punt d'acabar la carrera i els que encara es troben en cursos anteriors. Dels primers, només el 50% podrà treballar com a metge al sistema sanitari belga. Si passem a parlar de les promocions de Medicina següents, el panorama encara és més negre. A la recentment nomenada ministra d'Afers Socials i de la Salut del govern federal belga, Maggie de Block, se li gira feina de bon principi.

"Art arran de via". Paula Solanas. Aarhus.
A Aarhus, la segona ciutat més poblada de Dinamarca, els espais en desús del costat d'una antiga estació de mercaderies s'estan convertint en el nou "hub" cultural de la ciutat. D'ençà que l'any 2009 un col·lectiu d'artistes van ocupar els magatzems abandonats del recinte, diverses iniciatives culturals s'han instal·lat a la vora de les vies del tren. Per exemple l'Institut for (X), una plataforma cultural que dóna suport a tot tipus d'artistes joves i que ha revitalitzat la zona a través de diferents iniciatives participatives.

"Vagues de trens". Elena Pedrola. Bochum.
El sistema ferroviari d'Alemanya passa per un mal moment. Els treballadors de la Deutsch Bahn, la principal empresa ferroviària del país, des d'aquest setembre convoquen vagues perquè reclamen millores en els contractes laborals. Però el problema no és tan sols aquest, sinó que el sindicat dels maquinistes, el Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer (GDL), també demana un conveni col·lectiu per a tots els treballadors de l'empresa. Deutsch Bahn no vol firmar el conveni perquè està a l'espera d'una llei que prepara el govern alemany que perjudicaria el sindicat, i el sindicat, esclar, pressiona l'empresa perquè firmi el conveni abans que això passi. 

"Blog Europa" és una iniciativa de Televisió de Catalunya que vol mostrar la realitat social europea a través dels ulls d'estudiants catalans de Periodisme i de Comunicació Audiovisual. Els estudiants aprofiten una beca Erasmus en diverses ciutats d'Europa per explicar històries curtes en primera persona sobre la seva experiència europea.
Anar al contingut