Reportatges

Quatre històries europees, a "Blog Europa"

Aquesta setmana, a "Blog Europa": Com guanyar-se la vida a Noruega, el Pròxim Orient danès, semàfors amb botons a Glasgow i menjar "bio" a Bèlgica.

Aquest dissabte oferim un nou capítol de "Blog Europa" en què recuperem quatre reportatges elaborats per estudiants catalans de Periodisme i Comunicació Audiovisual que estan fent una beca Erasmus. A partir de les 00.15, el programa emet els reportatges següents:

Com guanyar-se la vida a Noruega. Miquel Rial. Volda.
Molts estudiants vénen d'Erasmus a Noruega i alguns d'ells decideixen quedar-s'hi, un cop acabada la beca, per guanyar-se la vida aquí. No obstant això, aquesta decisió comporta problemes, com ara la falta de diners i la necessitat de saber la llengua materna del país. Tot i això, gràcies a dos joves que ens expliquen de primera mà la seva experiència, podem veure que treballar aquí i viure-hi no és tan difícil com ens podem pensar. Són en Manu, un noi de Pollença que treballa de preparador físic en un equip de futbol de la Segona Divisió Noruega, i la Dúnia, una catalana de Valls que fa d'assistenta a l'oficina d'Internacional a la Universitat de Volda.

El Pròxim Orient danès. Paula Solanas. Aarhus.
Un gran mercat de fruita i verdures, carnisseries "halal", forns amb pa indi fresc, una gran varietat de restaurants ètnics... El Bazar Vest és el basar àrab més gran d'Escandinàvia, amb una superfície de 18.000 metres quadrats i al voltant de 110 comerços. Aquest centre comercial s'ha convertit en una cruïlla de cultures i religions dins d'Aarhus, la segona ciutat més poblada de Dinamarca. El basar està situat al districte de Gellerup, una zona molt estigmatitzada a causa de l'alta taxa d'atur i la pobresa, on conviuen la major part dels immigrants d'Aarhus.

Semàfors amb botons. Marc Ferragut. Glasgow.
A part que els cotxes circulen per l'esquerra, els semàfors són complicats a Glasgow. No estan programats, sinó que tots funcionen amb un botó que activen els vianants. Haver de prémer aquest botó abans de travessar cada carrer pot arribar a ser bastant pesat, per això gairebé ningú en fa cas. A Glasgow els semàfors de vianants gairebé són més útils per posar-hi missatges artístics o reivindicatius

Menjar "Bio". Roger Riera. Gant.
Cada belga es gasta gairebé 27 euros al mes en menjar ecològic, mentre que a Espanya ens en gastem al voltant de 5. A Gant hi ha moltes opcions per comprar aquest tipus de menjar. Des de botigues especialitzades fins a grans cadenes de supermercats que tenen la seva pròpia marca de productes ecològics. A més, cada vegada hi ha més productes d'aquest tipus al mercat i s'hi pot trobar des de formatges fins a cosmètics. I és que cada vegada més belgues aposten per una alimentació més saludable.

"Blog Europa" és una iniciativa de Televisió de Catalunya que vol mostrar la realitat social europea a través dels ulls d'estudiants catalans de Periodisme i de Comunicació Audiovisual. Els estudiants aprofiten una beca Erasmus en diverses ciutats d'Europa per explicar històries curtes en primera persona sobre la seva experiència europea.
Anar al contingut